Zonguldak Merkez

ALAPLI ADD 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ALAPLI ADD 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI



Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)Şubesinin 8. olağan genel kurulu yapıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Alaplı Şubesi 8. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen genel kurula CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, Demokrat Parti(DP) Alaplı ilçe Başkanı Mümtaz Mehmet Yaman, DSP Alaplı ilçe Başkanı Yaşar Önelge, Belediye Meclis üyeleri, ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, yönetim kurulu üyeleri ve Dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Atatürk’ün söz ve söylemlerinin mutlaka yararlanılması gereken bir deneyim zenginliği, bilgi, birikim ışık, eylem,  ibret ve derin bir kaynak olduğunu söyledi.

Toplum olarak Atatürk’ün yaptıkları ve düşüncelerinin az,  yetersiz ya da yanlış anlaşıldığını belirten Sanlı,” “Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığı tümüyle tehlikeye düşmüş Türk ulusunu ve yurdunu emperyalist güçlerin işgalinden kurtarıp, ulusal egemenliğini gerçekleştiren, Türkiye Cumhuriyetini kuran, kişisel inançlara dokunmayarak toplumu şeriattan kurtarıp çağdaş bir ulus olmasını sağlamıştır. Aradan geçen 70 yıla yakın bir zaman içinde onu, yaptıklarını ve düşüncelerini ne kadar az, oda çoğu yetersiz ya da yanlış anlamışız. Kanımca durum bu, Atatürk’ten önce kendimize, çocuklarımıza ve geleceğimize yaptığımız ciddi bir haksızlıktır. Atatürk, söz ve söylemleri ile mutlaka yararlanılması gereken bir deneyim zenginliğidir, bilgidir, birikimdir, ışıktır, eylemdir, ibrettir, kısaca büyük ve derin bir kaynaktır” dedi.

Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin planlı bir şekilde yok edilmek istendiğini öne süren Sanlı,”Ulu Önderimizin yaptıkları ve düşüncelerinin önemli olmasına karşın neredeyse onu konuşmak yaptıklarını tartışmak ve tabi ki en çok övmek hafife alınmakta, hatta modalara uymadığından küçümsenmektedir. Sanki ondan sonra gelenler onunla elde ettiğimiz kazanımlardan haberdar değişmiş gibi bir değerbilmezliği, körlüğü ve anlamazdan gelmeyi marifet saymaktadır. Günümüzde planlı bir şekilde Atatürk’ün devrim ve ilkeleri yok edilmek istenmektedir. Ulu önderin evlatları olarak bizler bu saldırılar karşısında dimdik duracak fesat yuvalarını yok edeceğiz. Onun gençliğe hitabesi bizim yol haritamızdır. Gaflet içinde olanları uyandıracak, delalet içinde olanları uyaracak, hıyanet içinde olanları af etmeyeceğiz. Ülkede kamplaşmalara, ötekileştirmelere, dışlanmalara ve ayrıştırmalara karşıyız. Halkla kucaklaşacak kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vereceğiz.2010 yılında yapılan tüzük değişiminden itibaren üye aidatlarımız 24 TL olmuştur. Derneğimize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen üyelerimize ve yardım sever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Dernek çalışmaları büyük bir özveri ister. Bizler ADD yönetim kurulu olarak bu özveriyi gösterdik. Arkadaşlarımızla bir bütün olarak bir çalışma dönemini bitirdik. Başarılardan dolayı yönetim kurulu arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi

Konuşmalarında ardından 52 üyenin katılımıyla gerçekleşen ve 37 üyenin oy kullandığı seçimlerde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Saliha Sanlı, Ülker Gümüş, Asude Erhan, Mustafa Kaya, Yıldız Tezel, Yıldız Erdoğan ve Fatih Cerrah

Yeni yönetimin kendi arasında seçim yaparak Başkanı belirleyeceği belirtildi.







Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!