Zonguldak Merkez

ALAPLIYA 500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

ALAPLIYA 500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU




Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Yüksek Okul kampusu içinde yapılacak olan 500 kişilik yurt projesinin yatırım programına alındığını ve 2011 yılında temelinin atılacağını söyledi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, Kredi Yurtlar, Okul kampüsü bünyesinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan 500 kişilik yurt projesinin yatırım programına alındığını ve 2011 yılının Haziran ayında temelinin atılacağını söyledi.

Yurt projesinin okulun verdiği arsa üzerinde yapılmasının önemli bir gelişme olacağını ifa eden Güner,” Devlet Planlama teşkilatı 2011 yılı içerisinde proje ihalesini yapacak. Zaten projesi de aşağı yukarı ortada, Kredi Yurtlar Kurumunun daha önce yapmış olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksek okulunda yapmış olduğu yurt projesinin aynısı burada uygulanacak. 250’si kız 250’si erkek yurdu olmak üzere toplam 500 kişilik yurt olacak.  Son derece modern ve az sayıda öğrencinin kalacağı odalar olacak ve öğrencinin tüm ihtiyacını karşılayan, spor salonu, yemekhanesi ve diğer etkinliklerin yapılacağı bu yurdun okulun verdiği yerde yapılacak olması önemli gelişmedir. Yurdun temelinin 2011 yılının Haziran ayında atılacağını düşünüyorum. İnşallah yurdun tamamlanması okulumuz için faydalı bir gelişme olacaktır” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!