Genel

ALAPLI NIN GELİŞMESİ VE SOSYALLEŞME

ALAPLI NIN GELİŞMESİ VE SOSYALLEŞME

Alaplı sosyalleşme alanında ilerlemek yerine geriye giden ender ilçelerden biri olarak dikkat çekiyor. Çevremizdeki ilçeler gerek ekonomi gerekse sosyalleşme alanında sürekli gelişirken ilçemiz maalesef geriye gidiyor. İlçede yıllar öncesinde sinema ve şahin tepesi olarak adlandırılan sosyal mekanlar varken, şimdi ise bu mekanlardan eser yok.

Peki ilçe neden bu konuma geldi. Gençlerimiz neden Ereğli’ye gidiyor. Bu konu üzerinde siyasilerimizden de bir çalışma yok maalesef…

 Artık ilçedeki büyüklerimiz küçük olsun bizim olsun mantığıyla değil, ilçenin gelişmesi noktasında neler yapılabiliriz bunu irdelemeleri gerekiyor. Kısır çekişmeler, küçük hedefler ile bir yere varılamayacağı tartışılmaz bir gerçek…

Alaplı şimdiye kadar gerek ekonomi gerekse sosyalleşmede Ereğli’nin hep gölgesinde kaldı. Siyasi olarak ta geride olduğumuz aşikar….

Aslında ilçenin sosyalleşme alanında gelişmesi o kadar zor değil. Fikirleri ve düşüncelerini  her zaman önemsediğim Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Hikmet Ulukaya’da ilçenin ekonomik ve sosyal alanında gelişmesi için sosyal tesislere ve mekanlara ihtiyaç duyulduğunu savunuyor. Hatta hatta Belediye tarafından yapımına başlanan belediye dükkanlarının da yerinin yanlış olduğunu üstüne basa basa  açıkça söylüyor

Evet ilçenin en büyük sorunu Ulukaya’nında dediği gibi sosyalleşme.. 

Şimdi Belediye tarafından başlatılan yeni belediye dükkanlarının yeri bence de yanlış. İleride yeniden yıkılması gündeme gelecek olan belediye dükkanlarının her fırsatta ilçenin önünü baltalayan Tansa binası ve yanındaki iki binanın hizasından başlaması gerekiyor. Zira belediye dükkanlarındaki esnafta mevcut yapılacak olan dükkanların küçük olmasından yakınmakta.

Birçok esnafta dükkanların Tansa binasının önündeki iki binanın hizasından başlamasını dolayısıyla bu binaların büyüklüğü ölçüsünde iki taraflı belediye dükkanlarının yapılmasını istiyor. Aynı zamanda bedelini de karşılamaya hazır olduklarını belirten esnaflarımızda var. Bu sayede dükkanlar hem esnafın ihtiyaçlarını karşılamış olacak hem de kalıcı olmak suretiyle ilçenin soysal anlamda gelişmesine olanak sağlayacaktır.

Çünkü dükkanların buraya yapılması ile Alaplı yeni bir cadde kazanacak hem de sosyal tesisleşme konusunda yeni yeşil alanlar kazanmış olacaktır.

Ereğli’nin meşhur sahili neden ilçemizde olmasın, mevcut Atatürk Parkının hizasından  kapalı spor salonuna kadar yapılacak olan bir sahil bandı hayal değil. Bunun içinde İstemek ve icraata geçmek yeterli…..

Kalın sağlıcakla….

 

Hasan Haşıl

Muhabir61@hotmail.com

Muhabir67@hotmail.com

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!