Zonguldak Merkez

ALAPLI YA FAKÜLTE ŞART

ALAPLI YA FAKÜLTE ŞART

Alaplı ilçesi gelişemeye müsait olmasına karşın elindeki imkanları değerlendiremeyen bir ilçe olma özelliği taşıyor.  İlçenin gelişmesi noktasında önemli bir yer tutan Alaplı Meslek Yüksek Okulu’ndan yeteri kadar faydalanamıyoruz maalesef…

Bir dönem ilçede yapılan birlik ve beraberlik toplantılarında dile getirilen fakülte konusunda henüz somut bir adım atılmadı.

Fakülte konusundan ilçede en önemli adımı Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof Dr. Zekai Güner, attı. Güner’in   ilçeye  Teknoloji Fakültesi kurulmasına yönelik girişimde bulunduklarına yönelik açıklamaları umut verici olurken ilçedeki siyasilerimizin de bu konuya duyarlı olması ve   destek vermesi bekleniyor açıkçası….

Aslında fakülte içinde yeterli alt yapıya da sahibiz. Alaplı Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu mevkide bulunan 120 dönümlük bir arazi var. Bu arazinin Üniversite arazisi olarak Belediye tarafından mutlak suretle kamulaştırılması gerekiyor. 

Bu konuda da gerekli görüşmelerin bir an önce yapılması ilçemizin gelişmesi açısından önem arz ediyor. Alaplı Meslek Yüksek Okulu 2 bin 800 öğrenciyi bünyesinde bulunduruyor. Ülkede kurulacak yeni Üniversiteler ile birlikte bazı fakültelerin Alaplı’ya kazandırılması fırsatını kaçırmamalıyız diye düşünüyorum. Elimizdeki mevcut alt yapıları  da değerlendirmeliyiz bir an önce

Ereğli’de Eğitim Fakültesi var. Alaplı’ya da Teknoloji Fakültesi kurulabilir. Biz elimizdeki fırsatları kaçırırsak, önümüzdeki yıllar çok geç olur. Keza,  Ülkemizde kurulma aşamasında olan üniversitelerin olduğu bir zamanda Alaplı’nın da bu pastadan pay alabileceğini düşünüyorum açıkçası…  

Tersaneler projesi sayesinde Yüksek okul bünyesinde Gemi makineleri ve inşa bölümleri açıldı. İlçede yapılması düşünülen Liman projesi ile birlikte Deniz Ve Liman İşletmeciliği Bölümü açılması noktasında Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner gerekli çalışmayı başlatacağına yönelik açıklamalarda bulundu.

Tüm bu açıklamalar yapılırken bu konuda ilçedeki siyasilerimizin artık deve kuşu gibi kafalarını toprağa gömmek yerine çevredeki il ve ilçelerdeki yapılan çalışmalara, projelere ve oluşumlara bakarak ilçe için yeni bir yol haritası çizme vakti ve zamanın geldiği kanısındayım.  Alaplı’da bir ilki gerçekleştirilen merhum belediye başkanımız Ahmet Zeki Atalay’ın ilçeye kazandırdığı Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nun ardından ilçeye Teknoloji Fakültesi kurularak ikinci bir ilki gerçekleştirmekte siyasilerimize düşüyor.

 

Kalın sağlıcakla

Muhabir61@hotmail.com

Muhabir67@hotmail.com

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!