Alaplı

CHP DE TEZEL VE YAYLA GERGİNLİĞİ

CHP  DE TEZEL VE YAYLA GERGİNLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı ilçe Teşkilatınca partiye katılan 25 TDH üyesi için rozet takma töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende 29 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Alaplı Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, İl Başkanı Osman Yayla’yı topa tuttu.

Yayla’yı Gümeli ve Alaplı’da belediye başkanlığı seçimlerinin kaybetmelerinin sorumlusu olarak gösteren Tezel, kendisine hakkını helal etmediğini söyledi.

Tezel, “İl Başkanımız Osman Yayla, öncelikle Alaplı ve Gümeli beldesi seçmeninden özür dilemelidir. Çünkü son yerel seçimlerde Alaplı'da ve Gümeli de kaybedilmiş seçimin tüm günahı kendisinindir. Onun yüzünden seçimi kaybettik. Yayla’nın makamına defalarca gittik. Gümeli beldesinde teşkilatın ve seçmenin tercih ettiği aday Ahmet Sağlam'dır dedik. Ama kendisi keyfi bir uygulama yaparak Ramazan Akdeniz'i Gümeli Beldesi Belediye başkan adayı olarak atadı. Gümeli de ne acıdır ki CHP Adayı Ramazan Akdeniz seçimde hüsran oldu, CHP’nin kalesi Gümeli beldesinde seçimi uzun ara farkla kaybetti.  Fakat bizim aday olarak teklif ettiğimiz Ahmet Saydam seçimi süpürdü ve aldı. Bu bağlamda Alaplı’daki Gümelili vatandaşlarımız CHP'ye oy vermedi ve seçim sonunda 135 oy ile Alaplı'da seçimi kaybettik. Kaybedilmiş seçimin tek sorumlusu ve günahı Osman Yayla'ya aittir. O yüzden hakkımı helal etmiyorum ve Milletvekilliği için icazet vermiyorum" dedi.

İl Başkanı Osman Yayla’da yaptığı konuşmada,” Sağlam gerekçelere dayanmadan kinle kavga ile bir yere varamayız. Bakın bunlar hoş değil, biz değerli arkadaşlarımızı kucaklıyoruz. Eğer hakikaten bu arkadaşımızın bana hakkı varsa rica ediyorum hakkını helal etmesin, öteki tarafta hesaplaşırız. Ama eğer bilmeden kasti olarak bu yapılıyorsa bu işte kul hakkıdır. Allah beni öteki tarafa kul hakkı ile göndermesin. Tezel’in bende hakkı varsa öbür tarafta kendisi ile hesaplaşırız. Birbirimizi kucaklamamız lazım. ben yapılanları sizin o güzel vicdanınıza havale ediyorum” diye konuştu.

 

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam