Alaplı

ALAPLI DA GAZETECİLERLE PROTOKOL KAHVALTIDA BULUŞTU

ALAPLI DA GAZETECİLERLE PROTOKOL KAHVALTIDA BULUŞTU

Alaplı Gazeteciler Derneği(AGD) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla ilçe protokolünün katılımıyla kahvaltılı bir program düzenlendi.

  Alaplı Özlem lokantasında düzenlenen kahvaltıya Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam,  Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İl Genel Meclis Üyeleri Ayhan Akman, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Ak Parti Alaplı ilçesi yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin ve yönetim kurulu üyeleri, Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak il Başkanı Dr. Cihat İçelliler, DP Alaplı İlçe Başkan Yardımcısı Nedim Kaplancan, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman,  Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal, yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Saliha Sanlı, Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, yönetim kurulu üyeleri,  Alaplıyı Sevenler Derneği Başkanı Türker Ulukaya, Alaplı Özel Halk Otobüsleri Başkanı Mehmet Özmen, Başkan yardımcısı Sedat Aydın, ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları ve gazeteciler katıldı.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, kahvaltıda yaptığı konuşmada,”  Dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylardan haberdar olmamızı sağlayan, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basın çalışanlarının bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum. Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basınımız özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Mesleğini, büyük özveri göstererek, mesleğin gerektirdiği bilinç ve sorumlulukla yerine getiren, tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışla görevlerini sürdüren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, basının ekonomik koşulların zorluğunu yaşadığını kaydetti.

   Çimenoğlu, Fikir işçisi olarak çalışma haklarını düzenleyen 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961 yılından bu yana kendilerine özel bu günü “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlayan gazeteciler; hiç kuşkusuz zor ve meşakatli, aynı zamanda toplumsal sorumluluğu çok üst düzeyde olan bir görevi yerine getirmektedirler. İçinde bulunduğumuz çağın en dinamik meslek kollarından biri olan gazetecilik; topluma haber ulaştırma, bilgi akışı sağlama, toplumun doğrularından yana kamuoyu oluşturma, yanlışları ortaya koyabilme, araştırma ve araştırdıklarını kamuoyu ile paylaşma gibi çok yönlü bir misyona sahiptir. Böylesine geniş bir misyona sahip olan mesleği yerine getiren gazeteciler, yoğun tempolu, zor ve meşakatli bir görev sorumluluğu altındadırlar. Konuya bu açıdan bakıldığında, gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarının daha da iyileştirilmesi, çalışma şartlarının kolaylaştırılması, imkânlarının artırılması bir ülke gerçeği olarak karşımıza çıkmaktadır. Gazetecilere bu altyapının sağlanması için de, hiç kuşkusuz ülkemizde gerek yaygın ve gerekse yerel basın kuruluşlarının tam bir ekonomik bağımsızlığa sahip olabilmeleri gerekir. Basın sektörünün ekonomik bağımsızlığını sağlaması, gazetecilere daha iyi bir çalışma imkanı sunacağı gibi, basının kalitesi artacak ve gerçek amacına en uygun hizmeti sunma imkanı olacaktır. Toplumdaki basının önemini kavramaya yönelik bilincin geliştirilmesi, bu vesile ile gazete okuma ve basını takip etme alışkanlığının yaygınlaştırılması,  gazetecilere görevini yerine getirmede zorluk çıkarılmaması da, basının hizmet kalitesinin artmasında önemli bir rol oynayacaktır. Son derece şeffaf ve son derece dürüst yönetim anlayışında olan Alaplı Belediyesi olarak, bu yönetim anlayışımızdan aldığımız güçle, halkımızın ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde, gazetecilerin ve gazetelerin haber alma hakkına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı vermeye devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın organlarında çalışan ve görev ve sorumluluklarını mesleklerinin etik kurallarının dışına çıkmadan yerine getirme gayreti içinde olan fedakar gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

   Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada, “ Öncelikle Gazetecilerin bayramı olan bu günde bizlere ruh ve heyecan katan siz kıymetli misafirlerimizle birlikte olmanın mutluluğu içersindeyiz.  Hepimiz biliyoruz ki basının görevi gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak. Özveri ile çalışan tüm arkadaşlarımızı bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz. Gazeteciler arasında özlem duyduğumuz, bizler için çok önemli bir fikri, çok anlamlı bir hareketi ve çok değerli bir misyonu ‘yerine getiriyor’ olmanın mutluluğu içersindeyiz. Çıktığımız bu yolda toplumun tüm kesimleriyle birlik ve beraberlik köprülerinin taşlarını döşemeye hazırız. Çünkü zaman küçük ayrıntılar yüzünden ayrılığa düşme zamanı değil, ortak değerleri ve hassasiyetleri ön plana çıkararak güç birliği yapma zamanıdır. Bu vesile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

2 Yorum

  • ŞİRİN İLCEMIZ ALAPLININ BOYLE ETKINLIKLERE IHTİYACI VAR....SIZLERI TEBRIK EDİYORUM


  • Sayın Başkan Maşallah Gazetecilerden gayrisi orda mevcut.Seni kutlarım. Gazeteciler nerede Silivridelermi?:::