Alaplı

SAYDAM 2010 YILINI DEĞERLENDİRDİ

SAYDAM 2010 YILINI DEĞERLENDİRDİ

 Alaplı ilçesine bağlı Gümeli belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam 2010 yılını değerlendirdi, 2011 yılında belde de yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

   ALAPLI- GÜMELİ YOLU

   20 yıldır asfalt yapılmayan Alaplı-Gümeli beldesi arasındaki yolun yapılarak hizmete açıldığını kaydeden Saydam,”  Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan, Valimiz Erdal Ata ve Kaymakamımız Aydın Memük ve İl Genel Meclis üyelerimizin üstün gayretleri ile KÖYDES projesi kapsamında 7 kilometrelik Gümeli- Alaplı yolu yapılmıştır. Yolun isminin Gümeli Ata yolu olması için Belediye meclisine önerge vererek karara bağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

   GÜMELİ- DEVREK YOLU

   AK Parti Milletvekili Polat Türkmen’in Gümeli-Devrek Karayolunun yapılması yönünde girişimde bulunacağına yönelik açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Saydam,” AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, beldemizi ziyaretinden en büyük hayalinin Gümeli Devrek karayolunu yaparak Gümeli’nin Ankara bağlantısını sağlanması olduğunu söylemişti. Geçmişte Devrek’ten Gümeli’ye stabilize yoldan geldiğini anımsatmış, hala hazırda Devrek ve Gümeli arasında stabilize yol var. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yol üzerinde ulaşımda aksama meydana getiren 500 metrelik yol açılmış durumda, yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki bu yolu Karayollarınca gerekse Köy hizmetlerince asfalt yaparak ulaşıma açmak için çalışacaklarını beyan etmişti” dedi.

  Gümeli Devrek karayollarının ulaşıma açılmasının beldenin önünü açacak çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Saydam,”  Gümeli Devrek yolu şu anda stabilize durumda Orman Bölge Müdürlüğünce yolda ulaşım etkileyen 500 metrelik yer açıldı. Şu anda Devrek Eğerci arasında asfalt yol bulunmakla beraber Gümeli yolu stabilize durumdadır. Bu yolun asfaltlanması beldenin Ankara ulaşımını sağlamak noktasında çok önemlidir. Gümeli Devrek karayolunun ulaşıma açılması ile birlikte beldenin önünün açılacağını düşünüyorum” dedi.

   GÜMELİ YAYLARI TURİZME KAZANDIRILCAK

  Gümeli’ye orman parkı yapılmasını düşündüklerini ve konuyu Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ilettiklerini belirten Saydam, Bakan Eroğlu’nun talebi sıcak karşıladığını ve konunun takipçisi olacağı yönünde söz verdiğini ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılacağını söyledi.

  Gümeli beldesinde Dikmem, Kızgulak, Bölüklü, Karatepe ve Tavak yaylalarının yanı sıra yaşlı ağaçların bulunduğunu, belde de yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğunu beldenin tabiat harikası yaylalarının doğaseverlerin keşfini beklediğini kaydeden Saydam,  "Beldemizde Türkiye'nin 105. tabiat anıtı olarak tescillenen bin ve bin 600 yaşındaki porsuk ağaçları ziyaretçileri cezbediyor. Karatepe mevkisindeki ormanda bulunan ve Türkiye'nin en yaşlı ağaçları arasında gösterilen çapı 2.93 ve gövdesi 9.20 ve uzunlu 25 metre olan bin 600 yaşındakinin yanı sıra çapı 2.55, gövde çevresi 8 ve uzunluğu 20 metrelik bin yaşındaki porsuk ağacına zorlu bir yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Birçok tarihi olaya tanıklık edecek kadar yaşlı 2 ağacın bulunduğu 255 hektarlık alanın Türkiye'nin 105. tabiat anıtı olarak koruma altına alınmasıyla birlikte, turizmden daha fazla yararlanılması ve daha sağlıklı korumanın gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Gümeli belde merkezinden insanların araçlarıyla ya da sık ormanların arasından akan derelerin şırıltısını dinleyerek uzun yürüyüş sonrası varabileceği yaylalar, çeşitli sporlara elverişli yamaçları, zengin bitki ve hayvan çeşitleriyle turistlerin ilgisini bekliyor. Ancak öncelikle konaklama yerlerimizi yapmamız gerekiyor. Yaylalarımız, küresel ısınmadan dolayı gölgesi çok, suyu bol olduğundan insanların daha çok tercih edeceği yerlerin başında gelecektir. Bölgede yüzme havuzları yaparak da insanları buraya çekebiliriz” dedi.

  DAMACANA SU TESİSİ

  Beldede istihdamı arttırmak amacıyla hayata geçirmeyi planladıkları Damacana su şişeleme tesisi için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Saydam, “Bölgemiz su açısından oldukça zengin. Biz bu doğal kaynak suyu ile Damacana Su Şişeleme Tesisimizi açmak ve bölgemizde iş alanları oluşturmak istiyoruz. Amacımız, Gümeli suyunu marka yapmaktır. Bu yönde su şişeleme tesisimiz için yer konumu halledilme noktasına gelinmiş olup, yer ve kaynak ihale edilecektir. 2886 sayılı kamu ihale yöntemiyle kiraya verilecektir” dedi.

  KAPALI SPOR SALONU PROJESİ

  Belediye olarak belde de gençlerin ve öğrencilerin spor faaliyetleri için kapalı spor salonu yapmayı düşündüklerini belirten Saydam, “Kapalı spor salonu projemizi hazırlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderdik. Konu AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan tarafından yakından takip edilmektedir kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

   PARKE YOL ÇALIŞMALARI

  Gümeli beldesinde yerleşimin dağınık olması sebebiyle hizmetlerde aksamalar yaşandığını belirten Saydam, ”Belediye olarak geçen yıl 1750 metre kare parke yol yaptık. Bu yılda parke yol çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mahallelerimizin su sorununu çözmeye devam ediyoruz. Gümeli Beldesinin yerleşim bölgesi 40 kilometre boyunda, 20 kilometre eninde toplamda 800 bin metre kare bir alan içinde toplam 180 kilometre yol ağımız var.  Bu kadar geniş ve dağınık bir yerleşim yerine hizmet getirmek kolay değil. Göreve geldiğimizden bu yana 7 bin 500 metre su boru hattı ve ayrıca mahalle aralarına kadar su borusu döşedik. Amacımız tüm mahallerimize içme suyu getirmektir. Beldemizde en uzak iki mahalle arasının 30 kilometre civarında olduğunu kabul edersek gerçekten çok geniş ve dağınık bir yerleşim yerine sahibiz. Bizim yaşantımızın gerçeği olduğundan bundan asla şikâyetçi değiliz” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!