Alaplı

ALAPLI DA OKULLARDAKİ ŞİDDET KONULU KONFERANS

ALAPLI DA OKULLARDAKİ ŞİDDET KONULU KONFERANS

Alaplı’da Türk Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından üniversite sınavına girecek olan ortaöğretim mezunlarına, ortaöğretim kurumları 12. sınıf öğrenci ve velilerine üniversiteye geçiş sistemi ve okullardaki şiddet olaylarını azaltılmasına yönelik konferans düzenlendi.

  Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclis üyesi Mehmet Yaman, Türk Eğitimsen Zonguldak il temsilcisi Şahin Ören, Türk Eğitimsen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

  Konferans da konuşan Türk Eğitimsen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, son zamanlarda ilçedeki okullarda şiddet olaylarında artış yaşandığına dikkat çekti. Şiddet olaylarının azaltılması için Türk Eğitimsen olarak konferans vermeyi uygun gördüklerini belirten Usta, “ Türk Eğitimsen olarak ilçede eğitim çıtasını yükseltme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Son zamanlarda okullarda şiddet olaylarının artmaya başladığını ve hoşgörünün kaybolduğunu gördük ve bu anlamda konferans düzenledik. Bunun yanı sıra üniversite sınav sisteminde yaşanan değişmeler ve üniversiteye geçiş sistemi konulu konferans düzenledik. Düzenlediğimiz konferansa destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konferansta konuşan Alaplı ilçe Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Oktay İmat ‘da okullarda şiddet, şiddetin nedenleri ve şiddeti azaltmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Okullarda şiddeti azaltmak için çocuk polisi birimlerinin kurulduğunu belirten İmat,” Çocuk Polisinin Amacı 5395 sayılı çocuk koruma kanunundan anlaşılacağı gibi 18 yaşından küçükleri sakınmak ve korumaktır.  Alaplı ilçe emniyet müdürlüğümüzce okulundan kaçan, çalışmak zorunda kalan, çalıştırılan tüm çocuklar tespit edilip, eğitime kazandırılmak amacı ile ailelerine teslim edilirken kendilerine gerekli yardımlar yapılmaktadır” dedi.

 Velilere de uyarılarda bulunan İmat, “Eleştiri ortamında yaşarsa, Suçlamayı öğrenir. Düşmanlık ortamında yaşarsa, Dövüşmeyi öğrenir. Alaya alınırsa, Utangaç olmayı öğrenir.
Utandırılsa , Suçluluk duygusunu öğrenir.,Hoşgörü ortamında yaşarsa , Sabırlı olmayı öğrenir.
Teşvik edilirse, Kendine güvenmeyi öğrenir. Övgü ortamında yaşarsa, Takdir etmeyi öğrenir.
Adil ortamda yaşarsa, Adaleti öğrenir. Emniyet içinde yaşarsa, İnsanlara güvenmeyi öğrenir.
Tasvip görürse, Kendisini sevmeyi öğrenir. Dostluk ve benimseme ortamında yaşarsa, Dünyada sevgi ve barışı öğrenir” dedi.

Öğrencileri de çeşitli uyarılarda bulunan İmat, “Tanımadığınız kişilerden para ve hediye almayın, yabancı kişilerle herhangi bir yere gitmeyin, yardım talebinde bulunan yabancılara yardım ederken dikkat olun, evde yalnız kaldığında tanımadığın kişilere kapıyı açmayın,

Telefonda tanımadığın kişilere bilgi vermeyin, ıssız parklar, yollar ve yerlerden uzak durun,

Toplu olarak oynayan çocuklardan ayrılma ve tek başına oynamayın” diye konuştu.

Konferansta özel bir dersane rehber öğretmeni Ahmet Yaman’ da öğrencilere üniversite sınav sisteminde yaşanan değişmeler ve üniversiteye geçiş sistemi ile ilgili bilgiler verdi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam

1 Yorum

  • ALAPLIDA BÖYLE BİR KONFERANSA İHTİYACIMIZ VARDI.GERÇEKTENDE LİSELERDE HOŞGÖRÜ KALMADI.SON ZAMANLARDA YAYINLANAN DİZİLERDENDE KÖTÜ ÖRNEK ALANLAR VAR MAALESEF.