Alaplı

İNŞAAT HALİNDEKİ CAMLARI VE KAPILARI CÜRÜMÜŞ SOĞUK EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

İNŞAAT HALİNDEKİ CAMLARI VE KAPILARI CÜRÜMÜŞ SOĞUK EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

Alaplı ilçesine bağlı Bektaşlı köyü Cinler Mahallesi'nde kanser hastası babasının son isteğini yerine getirmek için askerdeki arkadaşlarının yardımları ile köyüne gelen, geldiği günün ertesi günü ise babası Kadir Çetin'i (54)kaybeden Mesut Çetin ve ailesi yokluk, yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veriyor. 

  İnşaat halinde kapı ve camları çürük ve soğuk olan 3 odalı evde yaşam mücadelesi veren Çetin ailesine yardımsever iki genç kız tarafından anlamlı bir yardım kampanyası başlatıldı.

Serpil Öztürk ve Elif Sevim adlı iki genç kız tarafından başlatılan kampanyaya Alaplı Gazeteciler Derneği ve esnaflar destek verirken, toplanan yardımlar aileye teslim edildi.

  Aileye 6 ay yetecek kumanya ve ailenin asker evladı Mesut Çetin’e de bir miktar yardımda bulunan Serpil Öztürk ve Elif Sevim aileye daha çok destek verilmesini istiyor.

  Bektaşlı Köyü Muhtarı İsa Ertürk’de ailenin kaymakamlık tarafından verilen yardımlarla ayakta durabildiğini söyledi. Aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kömür yardımında bulunulduğunu belirten Ertürk, “Kaymakamımız Aydın Memük’ün yaptığı yardımlarla ailemiz bugüne kadar geldi. Şu anda inşaat halindeki evin yapımına başlanacak. Çocuğunu askerden çağırdık. Bir gün sonra babasını kaybetti. Büyüklerimizden iş adamlarımızdan odalarımızdan yardım bekliyoruz.

 Anne Aynur Çetin(50) de kendilerine yapmış oldukları yardımlardan dolayı herkese teşekkür ettiğini söyledi.

 Mesut Çetin’de (21) maddi imkansızlıklardan dolayı izne gelemediğini ve asker arkadaşlarının da yardımıyla köyüne geldiğini belirterek “ Askerden arkadaşlarımın kendi aralarında topladıkları paralarla köyüme geldim.  Geldiğim günün bir gün sonrasında babamı kaybettim. Ellerimde yaşama veda etti babam, sağ olsun kaymakamımız sayesinde evimizin önüne çıkma yapıldı. İnşaatı tamamlanacak.  Kaymakamımız, köylülerimiz ve arkadaşlarıma bizlere destek verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kardeşim maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadı ve şu anda işsiz, askerliğimin bitmesine az bir zaman kaldı, benimde iş umudum yok.  şu anda tek isteğim askerliğimi tamamlayıp, kendime iş bulup ailemin yanında olmak ve onlara bakmak istiyorum” dedi.

  Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı’da “Bu ailenin durumunu öğrendik, içimiz sızladı ve üzüldük. Gönüllü arkadaşlarımız yardım toplarken bizlerde yardımcı olduk. Dernek olarak bundan sonrada yardımcı olacağız.  Evin durumu gerçekten perişan gerek Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük ve gerekse biz dernek olarak elimizden ne gelirse evin tadilatı ve bakımı için yardımlarımızı asla esirgemeyeceğiz. Aileye baş sağlığı diliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi hizmetler vereceğiz” dedi.

Serpil Öztürk,de “Öncelikle bizzat bu olayı yerinde görmek ve yaşamak gerekiyor. Ben bu eve geldim tüylerim diken diken oldu. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ama vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu aileye daha çok destek olmasını istiyorum. Ben bizi boş çevirmeyen esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızdan Allah razı olsun. Askerimize de bir miktar nakdi yardım yaptık.  İnşallah Allah yardımcınız olur. Ben çok duygulandı. Kelimelerin bittiği bir anı yaşıyoruz. Peygamber efendimizin hadisi şerifinde dediği gibi komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözü ile yola çıktım. Herkese yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!