Alaplı

BASKETBOL ŞUBESİ KAPANMAYACAK

BASKETBOL ŞUBESİ KAPANMAYACAK

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Erdemirspor’un basketbol şubesindeki sportif faaliyetlerinin durdurulacağına yönelik iddialar üzerine basın toplantısı düzenlendi. Erdemirspor Genel Menajeri Ömer Erdinç, ERDEMİR Basın Şefi Noyan Keskin ve Erdemirspor Başantrenörü Ahmet Çakı’nın katıldığı basın toplantısında ilk olarak söz alan Basın Şefi Noyan Keskin, görevine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde başladığını ifade ederek, bundan sonraki süreçte düzenlenecek toplantılarla basınla bir araya gelerek zaman zaman fikir alışverişinde bulunulacağını dile getirdi.

 

Keskin, “ERDEMİR ve Ereğli bir bütündür. Bu bütünlüğü sağlayan en önemli unsurlardan birisi de Erdemirspor’dur. Yönetim ve teknik ekip de buna katkı sağlamak üzere çaba göstermektedir. Ancak bazı asılsız iddialara tanık olmaktayız. Bundan sonraki yapılan ve yapılacak olan haberlerin, bizlerden sağlıklı bilgi alarak doğru kaynaklara dayandırılması daha doğru olacaktır.” dedi.

 

ERDİNÇ: İDDİALAR ASILSIZ

 

Erdemirspor Genel Menajeri Ömer Erdinç, toplantıdaki konuşmasında, 1965’te kurulan kulüplerinin, 500 lisanslı sporcu ile faaliyetlerini çeşitli dallarda sürdürdüğünü söyledi. Gençlere spor alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Erdinç, Beko Basketbol Ligi’nde mücadele veren Erdemirspor basketbol takımının ise birçok büyük kentin sahip olmadığı bir heyecanı Ereğli’ye yaşattığına dikkat çekti.

 

Erdemirspor’un basketbol şubesinin faaliyetlerinin sona erdirileceğine yönelik spekülasyonlara da yanıt veren Erdinç, “Ortaya atılan iddiaların aslı yoktur. Bu iddialar mesnetsiz ve dayanaksızdır. Bunlar, Erdemirspor ve ERDEMİR’i yıpratmaya yönelik spekülasyonlardır. Erdemirspor hiçbir zaman sahaya yenilmek için çıkmamıştır. Oyuncularımızla sözleşme yaparken dahi, büyük takımlar karşısında elde edilecek galibiyet halinde prim konuldu. Kazanmayı teşvik zihniyetine sahip bir yönetim, nasıl faaliyetleri sona erdirmeyi düşünebilir? Bu asılsız iddialar bizi üzüyor.” görüşlerine yer verdi.

 

ERDEMİR’in OYAK tarafından satın alınmasından sonra takımın ikinci yılda Beko Basketbol Ligi’ne çıktığını anımsatan Erdinç, BBL’deki ilk yıla parlak başlayamasalar da ardından göreve gelen Başantrenör Ahmet Çakı ile ivme kazandıklarını söyledi. Takımın başındaki ikinci yılında görevde olan Çakı’nın gayretleri ile otoriteler tarafından övgü alan bir takım oluşturduklarını ifade eden Erdinç, “Bize destek olunmasını, arkamızda olunmasını istiyoruz.” diye konuştu.

 

Erdinç, kulübün mali durumundan da söz ederken, şunları kaydetti: “Aslolan, kulüplerin kendi ayakları üzerinde durabilmesidir. Keşke tüm kulüpler bunu yapabilse. Ancak maalesef bu, ülkemizde pek de mümkün olmuyor. Yönetimimiz, kulübe gelir sağlamak amacı ile çeşitli yatırımlar yaptı. Bu çaba, daha iyi bir gelir ve daha iyi sportif faaliyetler sağlamak amacıyla gösterildi. Kulübümüze ERDEMİR tarafından sağlanan katkılar da, OYAK’ın spor ve sportif faaliyetlere bakış açısını ortaya koymaktadır. Ekonomik krizin en derinden etkilediği sektörün demir-çelik olmasına rağmen, böyle bir ortamda dahi, takımımız mücadelesini sürdürmektedir.”

 

Erdemirspor Başantrenörü Ahmet Çakı ise, 2,5 yıldan bu yana görev yaptığı takımında ve Ereğli’de olmaktan mutlu olduğunu dile getirirken, “ERDEMİR’in bir parçası olmak mutluluk verici. Görevimizi yaparak, Ereğli ve ERDEMİR’i temsil etmeye çalışıyoruz.” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!