Alaplı

ALAPLI DA MEME KANSERİ VE ERKEN TANI SEMİNERİ

ALAPLI DA MEME KANSERİ VE ERKEN TANI SEMİNERİ

Alaplı Çatak İlköğretim Okulunda halk eğitim Merkezi ve Ereğli Rotary Kulübü işbirliği ile Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Emin Damgacı ve Ereğli Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Recep Erdoğan tarafından kadınlarda meme kanseri ve erken tanı adlı seminer verildi.

Seminere Rotary Kulübü Başkanı Muhittin Dikmen, Kulüp Sekreteri Tolga Çam ve eşleri katılırken seminer sonrasında Dr. Recep Erdoğan Ve Dr. Emin Damgacı Çatak köyü sakinlerinin sağlık problemleri ile ilgili sorularını da cevapladılar.

   150 kişinin katıldığı seminerde özel bir aletle test yapılırken, meme kanserinde erken teşhisin önemi anlatıldı. Özel test cihazı ile kadınlar testten geçirilirken, seminere katılan vatandaşlar  “ şimdiye kadar böyle bir seminer verilmedi. Bu seminer sayesinde bilgi sahibi olduk. Seminere katılamayan diğer bayan arkadaşlarımıza meme kanseri ve erken tanının önemi konusunda bilgiler vereceğiz. Kendi kendimize nasıl muayene edebileceğimizi anlatacağız” şeklinde konuştular.

 
 
 
 

Seminerin katılımcılarından  Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Emin Damgacı ve Ereğli Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Recep Erdoğan ‘da Seminere katılımın çok yüksek olması, bayanların seminere ilgi göstermeleri, ciddi bir şekilde dinlemelerinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

 Rotary  Kulüp Başkanı Muhittin Dikmen de konuşmasında “Bu kampanya ile bir çok kişiye ulaşma sansımız oldu . Umarım hiç kimsenin bu seminerde anlatılan konulara ihtiyacı olmaz ancak ihtiyaç olduğunda sadece bir kişinin bile erken teşhis ile hayatında büyük değişiklikler olabileceğini bilmek bize ayrı bir haz veriyor “ diye konuştu.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!