Alaplı

ALAPLI DA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞUYOR

ALAPLI DA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞUYOR

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, dernek olarak köylerde düzenledikleri çevre toplantılarının verimli geçtiğini ve çevre bilincinin yerleşmesi noktasında önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

   Alaplı da çevre bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla köylerde düzenledikleri toplantıları

İlçe merkezi ve okullarda sürdüreceklerini kaydeden Türkyılmaz, “Köylerde çevre bilinci oluşturulmasına yönelik bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor. Şu ana kadar 8 köyde toplantı yaptık. Yaptığımız toplantılarda şunu tespit ettik. İnsanlarımız çevreye bilinçsizce çöp atıyor ama insanlarımızda bu durumdan rahatsız. Biz toplantılarda köylerimizdeki çöpü en az seviyeye nasıl indiririz, çöpü yerinde nasıl imha edebiliriz yönünde bilgiler veriyoruz. Evimizde sobalarımız, ocaklarımız ve tarlalarımız var.  Soba ile imha edemeyeceğimiz demir aksamı ve şişelerdir. Demir aksamı konusunda köylerimize hemen her gün hurdacılar geliyor. Şişeler ile ilgili geri dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Biz şişeleri vatandaşlarımıza bir çuvalda biriktirin biz size bu şişeleri para ile sattıracağız diyoruz.  Köylerimizde yaptığımız bu toplantılarda insanlarımızda büyük bir istek var. Birçok muhtarımız artık köylülerin çöpleri gelişi güzel sağa sola atmadığını söyleyerek teşekkür etti. Biz bu çalışmalarımızı tüm köyleri dolaşarak tek tek toplantılar düzenleyerek devam ettireceğiz. Mollabey köprüsü, Hasanlı, Çatak ve Sofulu köprüsünün bulunduğu 4 dönümlük alandaki tüm çöpleri temizledik. Etrafını telle çevirdik. En kısa zamanda bu alanda fidanlama yapacağız. İnsanlarımız eskiden çöplerin arasından geçtiği bu yerlerden artık geçerken çiçek ve ağaçların arasından geçecekler” dedi.

  İlçedeki okullarda da çevre seminerleri düzenleyeceklerini belirten Türkyılmaz, “İlçemiz okullarında da çevre bilincinin oluşturulması noktasında çevre seminerleri vereceğiz. En büyük isteğimiz öğrencilerimize ve gençlerimize ulaşarak çevre bilincini oluşturmaktır.

Geri dönüşüm konusunda da çalışmalar var.  Bu konuda bir esnafımız geri dönüşüm çalışmaları yapıyor. Biz hem ona destek olmak amacıyla, hem de derneğimizin çalışmalarını daha da genişletmek amacıyla bugün o esnafımızı ziyaret ettik. Esnaf arkadaşımız 100 adet geri dönüşüm kutularını alacak bizde bu geri dönüşüm kutularını kurum, kuruluş, odalar ve derneklere dağıtacağız” diye konuştu.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!