Alaplı

ALAPLI DA SERACILIK YAYGINLAŞIYOR

ALAPLI DA SERACILIK YAYGINLAŞIYOR

Alaplı ilçesinde üreticilerin seracılığa karşı ilgisi gün geçtikçe artıyor. İlçede beş yılda sadece 10 olan sera sayısı, ekonomik sıkıntı içinde olan ve ek gelir elde etmek isteyenlerin ilgisi sonucu 88 ulaştı. Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğüne ait 2010 yılı değerlendirme raporuna göre İlçede son 5yılda seracılık konusunda büyük gelişmelerin kaydedildi.

 2010 yılı itibariyle İlçede Özel idare ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilmiş ve çiftçilerin kendi imkanlarıyla yaptığı 88 adet seranın mevcut olduğu belirtilirken Seralarda çoğunlukla ilkbahar yaz döneminde fasulye, domates, hıyar, biber üretimi sonbahar ve kış döneminde ise marul, yeşil soğan, maydanoz ve ıspanak ürünleri yetiştirildiği, yetiştirilen bu ürünlerin büyük bir bölümünün ise ilçe pazarlarında ve manav, lokanta gibi işletmelere arz edildiği bildirildi. İlçe de sera ürünleri üretimi ve satış yönünden Hasanlı, Kılçak, Çamlıbel, Aşağıdoğancılar, Küçüktekke ve Tepeköy çiftçilerinin başta geldiği belirtildi.

  Ayrıca ilçede sebze üretiminde ağırlıklı olarak domates, hıyar, biber, fasulye, marul ve ıspanak olmak üzere patates, pırasa, sakız kabağı, bakla ve çilek üzerinde ekim dikim yapıldığı belirtilirken, Sebze yetiştiriciliği yapan İlçe halkının büyük bir bölümünün ise ürünlerini kendilerinin tükettiği bir kısmını da İlçede ve çevre pazarlarda satışa sunduğu kaydedildi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!