Alaplı

ÇEVRE BAŞKANI GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANIYOR

ÇEVRE BAŞKANI GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ AŞILANIYOR

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, dernek olarak ilçe merkezi ve köylerde geri dönüşüm bilincinin oluşturulması amacıyla başlattıkları atık pil kutularının muhtarlara teslim işlemine devam ettiklerini söyledi.

Çevre Koruma Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ahiler Köyü ve Çiçekli Köyünde çevre toplantıları düzenleyen Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, geri dönüşüm bilincinin oluşturulması amacıyla atıl pil kutularını köy muhtarlarına teslim etti.

 
 
 

Vatandaşlardan atık pilleri rastgele sağa, sola değil atık pil kutularına atmalarını isteyen Türkyılmaz, “Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılmayacak duruma gelmiş atık pillerin içerdikleri cıva, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddeler toprağımızı, suyumuzu kirletiyor. Her köyde köy muhtarlarına atık pil kutusu dağıtıyoruz.  İnsanlarımız atık pilleri bu kutuların içine atmalarını istiyoruz. Atık pillerin en büyük zararı çevremize kanser yaymak oluyor, son zamanlarda ölenlerimizin çoğunluğunu kanserden ölümler oluşturuyor, Allah hepimizi korusun, yapılacak tek şey kullanmadığımız biten pillerimizi ya okula, ya da camideki kutulara atalım, benim sizlere tavsiyem şarj edilebilir uzun ömürlü şarjlı pil kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca verdiğimiz atık pil kutuları dolduğu zaman derneğimize haber veriniz bizler adresten teslim alacağız” dedi.      

   Ahiler Köyü Muhtar'ı İsmail Gülten ve Çiçekli Köyü Muhtarı Erol Arıkan’da Alaplı Çevre Koruma Derneği tarafından başlatılan çevre toplantılarına,  geri dönüşüm bilincinin oluşturulması için başlatılan atık pil kutularının dağıtımına tam destek verdiklerini belirterek teşekkür ettiler.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!