Alaplı

BİR BAŞKADIR GÜMELİ DE HIDIRELLEZ

BİR BAŞKADIR GÜMELİ DE HIDIRELLEZ

 
 
 
 
 
 

Siyasilerin damga vurduğu Hıdrellez Şenliklerinde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Kdz. Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık arasındaki samimi tablo gözlerden kaçmadı.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Garnizon Komutanı Üst. Tg. Levent İşcan,  Emniyet Müdürü İsmail Baş, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri , Sivil Toplum Örgütleri başkan ve Yöneticileri, İş adamları, Alaplı ve Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanları ile çok sayıda vatandaş  Gümeli beldesinde düzenlenen Hıdrellez Şenliklerine katıldı.

Gümeli Beldesine yapmış olduğu yardım ve katkılardan dolayı Alport Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz’a ve Gümeli Beldesinin sorunlarını yazılı ve görsel medyaya yansıtan basın mensuplarını temsilen Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ile Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı Gümeli Belediye Başkanı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Şenliklerde bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “sevgili canlar” diyerek başladığı konuşmasında, Gümeli yaylalarını turizm kazandırmak için çalışmalara başladığını söyledi. Posbıyık şöyle devam etti; “Sevgili canlar. Gümeli Beldesini ve vatandaşlarını çok önemsiyoruz. Her yıl geleneksel olarak yaptığımız Sevgi Barış Ve Dostluk Festivalinin piknik ayağını bu yıl Gümeli Yaylalarında yaparak bölgeyi tanıtmaya başlayacağız. Ulusal ve yerel medyayı peşime takarak Gümeli Yaylalarına götüreceğim. Yaylalarımızı turizme açmak için elimden gelen ne varsa yapacağım. Bundan sonrası da siyasetçilerimiz gerçekleştirecek. Yapmazlarsa onları sizler ve bizler zorlayacağız” dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ereğli ve Alaplı’nın özellikle gençlerin ve bayanların büyük ilgi gösterdiği Hıdrellez şenliklerin de Gümeli İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterileri sundular. Halk müziği sanatçısı Derya Alidedeoğlu sazıyla sözüyle şenlikleri izlemeye gelen vatandaşları müzik ziyafeti sundu. Havanın güneşli olması şenliklere olan ilgini yoğun olmasına neden oldu. Şenliklerden sonra vatandaşlar Gümeli yaylalarına çıkarak piknik şölenine devam ettiler.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!