Zonguldak Merkez

Bir kimlik kaybetti, hayatı karardı

Bir kimlik kaybetti, hayatı karardı

Zonguldak’ta matbaacılık yaparak geçimini sağlayan 51 yaşındaki Hasan Yılmaz, 1998 yılında kimliğini kaybedince başına gelmedik şey kalmadı.

 

Hayatında hiç evlenmeyen Hasan Yılmaz’a, sağlık problemleri nedeniyle yeşil kart çıkartmak için gittiği yeşil kart bürosunda, evli olduğu söylenince neye uğradığını şaşırdı. İl Nüfus Müdürlüğü’nden yapılan incelemede kaybettiği nüfus cüzdanı ile sahte kimlik çıkaran kişinin evlendiğini öğrenen Yılmaz, ikinci bir haberle yıkıldı. Adına düzenlenen sahte belgelerle işyeri açıldığını öğrenen Yılmaz, tüm çabalarına rağmen sahte kimlik çıkarıp hayatını karartan kişiye ulaşılamadı.

Konunun halen yargılama sürecinde olduğunu söyleyen Hasan Yılmaz, “Hayatımda hiç evlenmemiş olmama rağmen, nüfus kayıtlarına göre 1999 yılında Neziha Biber (Yılmaz) isimli kadınla evlenmiş görünüyorum. Kimliğimi bulan kişi kendi resmini yapıştırarak sahte kimlik düzenlemiş. Bu kimlik üzerinden evlilik yaparak, oto galeri açmış. Yıllardır yalnız yaşıyorum. Sağlık problemlerim nedeniyle yeşil kart çıkartmak istediğimde üzerime galeri olduğunu söyleyerek bu şartlarda yeşil kart veremeyeceklerini söylediler. Yaklaşık 10 yıldır, ne boşanabiliyorum, ne de evlenebiliyorum. Ayrıca üzerime işyeri kayıtlı olduğu için borçlar bana geliyor. Yasal yollardan hakkımı arayacak maddi olanağım olmadığı için çaresiz beklemekten başka bir şey yapamıyorum. Devletten istediğim hakkım olan yeşil kartın tarafıma verilmesi” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!