Alaplı

ALAPLI DA TAŞIMALI EĞİTİMDE PATPAT DÖNEMİ

ALAPLI DA TAŞIMALI EĞİTİMDE PATPAT DÖNEMİ

Alaplı ilçesinde taşımalı eğitimde yaşanan ihale sorunu öğrencileri mağdur etti. Yedigelli ve Sofullu Köylerindeki öğrenciler servis olmadığı için Mollabey İlköğretim Okulu’na velileri tarafından patpat diye tabir edilen tarım aracı ve özel araçlarla taşınıyor. 

 
 

Öğrenci velilerinden Recep Yorulmaz, “  Köyümüze servis arabası gelmediği için bizde öğrencilerimizin ve çocuklarımızın eğitimden geri kalmaması için patpat aracımızla okula götürmek zorunda kaldık. Öğretmenlerde patpat ile çocuk getirmeyin diye bizi uyarıyorlar, ama başka şansımız yok, bütün riskleri göze alarak patpatla taşıyoruz.

Velilerden Murat Karakuş’da “ Biz patpat denilen tarım aracı ile çocuklarımızı okula götürüp getirmek zorunda kaldık, bir tek sofullu ve Yedigelli köylerine servis verilmedi.  Öğrencileri de bu şekilde taşımaya mecbur kaldık, biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi

Velilerden Çiğdem Arslan’da çocuğunu bin bir güçlükle okula götürdüğünü belirterek”   Çocuğumu bin bir türlü zorluklarla okula götürüp getiriyorum. Olmuyor böyle devletimiz öğrencilerimize servis versin, şu anda yağmur yağmaya başladı, biz kış ayında ne yapacağız, yazık günah değimli bu çocuklara ben her sabah çocuğumu okula götürüp, getiriyorum” dedi.

Alaplı Yedigelli Köyünde ikamet eden velilerde “ İşimizi gücümüz bırakarak kendi imkanlarımızla öğrencilerimizi okula taşıyoruz. Çocuklarımızın durumu bizi üzüyor, yetkililerimiz bu sorunu çözsünler “diye konuştular.

 Alaplı Mollabey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Semanur Yorulmaz, Aslı Yorulmaz, ve Mustafa Can Yorulmaz’ da yetkililere seslenerek,” Görüyorsunuz yağmur yapıyor, okula patpat ile geliyoruz. Devlet babamız bize servis versin” şeklinde konuştular.

Öte yandan Alaplı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri söz konusu Yedigelli ve Sofullu Köyü hattının  defalarca ihale edildiğini  ihaleye giren servis şoförlerinin ihale bedeli üzerinde fiyat talebinde bulunduğu dolayısıyla bu hatta sıkıntı yaşandığını ve sorunun mutlaka çözüleceğini belirttiler.  



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!