Genel

ÇATUROĞLU NA YAKIŞMADI

ÇATUROĞLU NA YAKIŞMADI

 

Alaplı Kent Konseyinin seçimli 5. Olağan genel kurulunda yaşanan olaylar ilçe adına üzücü olmakla beraber konulara ne derece ciddiyetle yaklaşıldığının yansıması oldu. 

Bir kent konseyi seçimi yapılıyor, ama ne hikmetse ortada ne bir sandık var nede adayların oy pusulaları, divan heyetinde bulunan Abdullah Ateş’in seçimin başında söylediği “Bu seçimlerde bir ciddiyetsizlik hissediyorum” sözü ve hemen akabinde yaşanan tartışmalarla bir bakıma gözler önüne serilmiş oldu.

İki başkan adayının konuşmalarının ardından yapılan seçimlerde ise oylamada bir üyenin adaylın ismini Taner Arslan olarak yazması gerekirken adayın soyadı yerine bey diye yazması tartışmaları ateşleyen fitil oldu. Seçim ortamının da bir anda gerilmesine neden olay hafızalara bey krizi olarak yansıdı. İlk etapta divan heyetinin oy sayım esnasında bu oyu kabul etmesine tepki gösterilmezken,  27-26 gibi bir sonuç ortaya çıkınca ne hikmetse hemen bu oya itiraz edildi.

Tartışmaların sürmesi üzerine ise divan heyeti ikinci bir seçim olması yönünde oylama yaptı.  İkinci seçim oy birliği ile kabul edilirken, bu seferde oy kullanımı için zarf yetersizliği gündeme geldi.  Oy kullanım esnasında kent konseyi sekreterinin bir oy zarfını açarak boş zarfı üyelerin istemesini göze alarak bir dosyanın altına koyması bana göre tartışmayı daha da alevlerinden en büyük etken oldu.  Bunun üzerine bazı üyelerin söz konusu zarfın içindeki oyun kime ait olduğunu istemesi ise sert tartışmaları beraberinde getirdi.

Tüm bu tartışmalar yaşanırken Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya ‘nın divan heyetine verdiği seçimlerin ertelenmesine yönelik önerge deyim yerinde ise tam isabetli bir karar oldu. Zira tartışmaların daha da büyümemesi ve ikili polemiklerin yaşanmaması adına almış oldukları bu karardan dolayı kendilerini kutluyorum.

 Tüm bu iyi niyetli girişimlere rağmen AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’nun  ise “Bu seçimler ertelenirse önümüzdeki hafta Alaplı’da kan gövdeyi götürür” açıklamasını şaşkınlıkla izlediğimi açıkça ifade etmek istiyorum. Kendisinin iktidarın bir temsilcisi olarak ortamı yumuşatmak yerine tehdit vari bir şekilde açıklama yapmasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendiriyorum.  Sayın Çaturoğlu, ilçede tartışmalar yaşanabilir, kırgınlıklar ve dargınlıklar olabilir ama Alaplı’yı temsil eden siyasiler olsun, sivil toplum örgütleri ve oda başkanları olsun sizin bahsettiğiniz bir olaya asla ve asla izin vermezler, birlik ve beraberliğini bozulmasına müsaade etmezler………

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!