Zonguldak Merkez

EGD bir ilke imza atıyor

EGD bir ilke imza atıyor

 

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İ.Necati Günay, bölgemizde uzun yıllardır gerçekleştirdiği başarılı verem taramalarıyla bilinen Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği'ni ziyaret ederek,  derneğin başkanı Hasan Erdoğan'dan gazeteci ve matbaacıların verem taramasından geçirilmesi talebinde bulundu. Günay'ın talebinden ve konuya duyarlılığından dolayı teşekkür eden Hasan Erdoğan, talebi seve seve kabul etti.Günay, konuyla ilgili talebini Erdoğan'a dilekçeli olarakta sundu.

16 Nisan Cuma günü sabah erken saatlerden itibaren Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği binasının bulunduğu alanın önünde tüm gazeteci ve matbaacıların gezici röntgen aracında verem taramasından geçirileceğini kaydeden EGD Başkanı Necati Günay; " Verem savaş derneğinin uzun yıllardır karşılıksız olarak sürdürdüğü verem taramalarını yakından takip ediyoruz. Çalışmalarınız basında övgü ile yer almaktadır. Bizde Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği olarak tüm basın ve matbaa çalışanlarını sağlık taramasından geçirmeyi düşündük ve bu talebimizi size ilettik. Bu verem taramasını önümüzdeki Cuma günü dernek binası önünde yapmayı planladık. Verem taramasına Ereğli'nin yanı sıra Alaplı, Zonguldak ile bölgedeki tüm basın çalışanları ve matbaacılar gelebilir. Hepsini bekliyoruz."dedi.

 Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, gezici röntgen verem tarama aracı ile tüm Batı Karadeniz Bölgesindeki basın çalışanları ve matbaacıları verem taramasından geçirebileceklerini belirterek, " Verem çok hassas ve önemli bir konudur. Bu konudaki mücadelemiz yıllardır sürmektedir ve devam etmektedir. Ereğli Gazeteciler Derneği'nin konuya duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Devlet- millet iş birliği içerisinde çalışmalarımız bölge genelinde  sürdürülecektir. 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!