Zonguldak Merkez

GÜMELİ VALİDEN ASFALT İSTEDİ!

GÜMELİ VALİDEN ASFALT İSTEDİ!

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Alaplı’ya bağlı Gümeli Beldesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Alaplı Erdem Yuva mevkisinde Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş,ve İl genel meclis Ayhan Akman,Ali Çoşkun ve Temel Uslu tarafından karşılanan Vali Ata ilk olarak Alaplı Aşagıdağ köyünde çöken yolda incelemelerde bulundu.

 
 
Ardından Gümeli Beldesine hareket eden Vali Ata, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ı makamında ziyaret ederek Gümeli, hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Vali Erdal Ata, Karadeniz Bölgesinin turizm açısından güzelliklerle dolu olduğunu ve bu güzelliklerden yeterince faydalanılmadığını belirtti. Bölgeye yabancı turistlerin gelmediğini ve turizm açısından il ekonomisine katkı sağlanmadığını dile getiren Vali Ata, Gümeli yaylalarının yol sorunun çözümü halinde bu yaylaları turizme açabileceklerini kaydetti. İl Özel İdaresinin imkânlarının sınırlı olmasından dolayı yatırımların gerektiği kadar yapılamadığını belirten Ata, “Zonguldak’ta turizm potansiyeli çok zayıf. Yaylalara konaklama tesisleri gerekiyor. Ahşaptan 40–50 kişilik bir konaklama tesisi ve restaurantlar olsa daha çok turistler gelebilir. Yaylaların bulunduğu alanın da tapulu olmaması buraya gelebilecek yatırımcılar için sorun teşkil edebilir. Maliye ve Orman Müdürlüğü ile bu konu görüşülerek neler yapılabileceği konusunda bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Alaplı- Gümeli ve yayla yollarının yapımı kısa vadede zor görünüyor. Yayla yollarını asfaltlanmasına gerek yok. Yolun doğal haliyle genişletilmesi, iyi bir dolgu malzemesi ile düzenlenebilir. Yol doğa ile iç içe olursa daha iyi olur. Ama iyi bir dolgu malzemesi ile genişletilmesi lazım. Zonguldak için özel idareye 4 Milyon 754 bin TL para geldi. Bu para ile mevcut yolların bakım ve onarımı yapılacaktır. Bu para ile söz vermiyorum ama 7 kilometre olan Alaplı-Gümeli yolunu asfaltlayabiliriz. Yolun alt yapı malzemesi olarak 10 bin ton alt yapı malzemesi lazım. Belediye olarak siz alt yapısını yapabilirseniz biz asfaltını yaparız” dedi.
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ise Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın Beldeye yaptığı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ”Biz belediye olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Halkımızın en önemli geçim kaynağı fındık ve ormancılıktır” dedi.

Vali Ata, daha sonra beraberindekilerle Gümeli Sağlık Ocağı ve Gümeli İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu bilgiler aldı. Ardından heyetle beraber Beldeden ayrıldı.

 



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!