Zonguldak Merkez

ALAPLIDA 23 NİSAN KUTLAMA MESAJLARI!

ALAPLIDA 23 NİSAN KUTLAMA MESAJLARI!

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Memük, kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, birliğin, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Bu vesileyle, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım."

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Çimenoğlu, mesajında şunları kaydetti: " Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha büyük bir coşkuyla kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusal egemenliğimizin kazanılması ve 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin açılmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu anlamlı günü Türk ve dünya çocuklarına 'Çocuk Bayramı' olarak armağan etmesi de, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünde ve temennisinde ne kadar samimi olduğunun bir göstergesidir. Dünyaya barış tohumları serpen ve her yıl dünyanın dört bir tarafından çocukları bir araya getiren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletler arası bir kaynaşmanın da simgesi olmuştur. Eğer, bugün dünyanın dört bir tarafındaki milyonlarca insan dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin insani değerlerle birbirlerine sarılabiliyorlar, birbirleriyle kaynaşabiliyorlarsa, bunda, yıllardır dünya çocuklarının kaynaşma merkezi olan Ülkemizdeki 'Çocuk Bayramı'nın payını göz ardı etmek mümkün değildir. Çünkü, her yıl, bugün bazıları yaşlı, bazıları yetişkin olan yüzlerce çocuk, Ülkemizde en iyi şekilde ağırlanarak, ülkelerine birer 'Barış Elçisi' olarak gönderilmektedir. Bu yönüyle de 23 Nisan, dünya barışına da hiç kuşkusuz büyük bir katkıda bulunmaktadır.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın bayramı olmakla birlikte, bizlere de gurur duyacağımız şekilde, onları iyi yetiştirme zorunluluğumuzu hatırlatmalıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün 'Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır' sözü, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı işaret etmektedir. Ülkemizin hangi şartlarda, hangi zorluklarla kurulduğunun çocuklarımıza iyi öğretilmesi, iyi özümsetilmesi; hiç kuşkusuz onların, ailelerine, içinde yaşadıkları topluma ve Ülkemize faydalı olma azimlerini, kuvvetlerini artıracaktır. Çocuklarımıza yaşatacağımız bayram sevinci, onların ulusal egemenlik bilinci ve ulusal egemenlik değerleriyle bütünleştiğinde değer kazanacak ve anlam bulacaktır.

 

Bu vesile ile, tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta bu anlamlı günü Türk ve dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ulusal egemenliğimiz için savaşmış tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum."

 

Alaplı AK Parti Başkanı Faruk Çaturoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu yayınladığı 23 Nisan mesajında, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin 23 Nisan 1920'de 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesine bağlı olarak atıldığını belirterek, "23 Nisan aynı zamanda, mazlum ulusların yaşamında ve kurtuluşunda da bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920'de Ankara'da ilk defa toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulu Önder Atatürk'ün halka duyduğu büyük güvenin bir eseri olduğu kadar, aynı zamanda, Ulu Önder'in ruhunda demokrasi ateşi yandığının da bir göstergesidir. Demokrasi için Büyük Türk Milleti O'nun ilke ve hedeflerinin etrafında birleşmelidir" dedi. Çocukların ülkenin en değerli varlıkları olduğunu ifade eden Çaturoğlu, "Sevgili çocuklar, ümidimiz ve geleceğimizin güvencesi olan sizler, şanlı tarihi olan büyük bir milletin ferdisiniz. Demokrasimizin geliştirilmesinde ve yerleşmesinde hoşgörü kültürünün önemi büyüktür. Sizler de sevgi ve şefkat dolu olun. Türkiye, sizlerin de katkılarıyla aydınlık ufuklara olan yolculuğuna azim ve şevkle devam edecektir" dedi. Çaturoğlu, açıklamasının sonunda Yüce Türk Milleti'nin ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutladığını ifade etti.

 

Atatürkçü Düşünce Deneği (ADD) Alaplı Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. ADD Alaplı Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

 

"Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığını tehlikede gören Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmış, 21-22 Haziran'da Amasya'da bir genelge yayınlayarak 'İstanbul Hükümeti aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir.' 'Milletin bağımsızlığını, milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyerek Kurtuluş Savaşını başlatmıştır. Erzurum'da 23 Temmuz - 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında toplanan kongre, Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz, Her türlü yabancı işgaline ve mücadelesine karşı millet hep birlikte direniş ve savunmaya geçecektir. Kuva-yi Milliye'yi etkili, milli iradeyi hakim kılmak esastır. Manda ve himaye kabul olunamaz, kararlarıyla tüm ulusu kapsar şekilde bir kongre toplanmıştır. Bu kongre, Türk Devleti'nin kuruluşuna temel olmuştur. 4 Eylül 1919'da Anadolu'nun her yöresinden gelen delegelerin katılımıyla, Sivas Kongresi'nde vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığının nasıl sağlanacağı görüşülerek Manda ve himaye düşüncesinin kesin olarak red edilmesi kabul edilmiştir. 27 Aralık'ta Ankara'ya gelen Mustafa Kemal 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açmıştır. TBMM Kurtuluş Savaşı'nın yönetileceği merkez, hem de egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun göstergesiydi. Egemenlik, yani yönetme yetkisi böylece millete geçmiş oluyordu. Meclis olağanüstü yetkilerle donatılmıştı. Meclisin Başkanlığına Mustafa Kemal getirildi. Meclisin kurulması aynı zamanda 600 yıllık Osmanlı saltanatının da sonu anlamına geliyordu.

 

Amaç 1. Dünya Savaşından yenik çıkmış, orduları dağıtılmış, emperyalist ülkeler tarafından işgal edilmiş bir imparatorluktan, ulusal güçleri harekete geçirerek dünyanın ilk Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla bitirmekti. Kurtuluş Savaşı başarıldığı zaman bağımsız bir Türk Devleti kurulacaktı. Ümmet toplumundan çağdaş, laik, bir toplum oluşturulacak. Türk Milleti milletler ailesinin eşit ve saygın bir üyesi olacaktı. Nitekim de öyle oldu. 23 Nisan 1.yılından başlayarak coşkuyla anıldı. 1929 yılında 23 Nisan'ı içine alan bir hafta Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 23 Nisan 1935'te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edildi. Böylece Genç Türkiye Cumhuriyeti dünyada ilk çocuk bayramı olan ülke onurunu yaşadı. Bilindiği gibi Büyük Atatürk çocuklara çok önem verirdi. Ve onları hep geleceğin büyükleri olarak gördü. 1979'da Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun düzenlemesi ile Çocuk Bayramı uluslararası bir niteliğe büründü. Dünyanın birçok ülkesinden çocuklar şarkılarıyla, danslarıyla, Türk çocuklarıyla birlikte Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar. 23 Nisan bizim için hem yeni Türk Devleti'nin temellerinin atıldığı, emperyalist devletlere karşı milli mücadelenin verildiği ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun açıldığı bir gündür.

 

Günümüzde içinde bulunan duruma baktığımız zaman, Cumhuriyetin değerini, laik, çağdaş Cumhuriyetin önemini daha iyi anlıyoruz. Geçirdiğimiz 90 yılı çok iyi değerlendirip, Cumhuriyetin kazanımlarını gözümüz gibi korumalıyız. 23 Nisan ayrıca dünyada ilk çocuk bayramıdır. Ve gittikçe uluslararası bir nitelik kazanmaktadır. Dünya çocukları bizimle birlikte bu mutlu günü, coşkuyla, şenliklerle yaşamaktadırlar. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun."



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!