Zonguldak Merkez

ROMANYADAN BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜLER

ROMANYADAN BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜLER

Olimpiyattan başarılı olarak dönen Özel Hayri Gülsoy öğrencilerini Alaplı Kaymakamı Aydın Memük Makamında kabul etti. Memük; Öğrenciler Emirhan Çevik ve Enes Özdemir ile proje koordinatörü Zafer Türkmen ile yakından ilgilenerek, projeleri hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Dünyanın 32 değişik ülkesinden binlerce projenin katılmış olduğu yarışmaya 130 finalist davet edildi. İnfomatrix Bilgisayar proje olimpiyatı 26 Nisan büyük bir törenle sona erdi. Düzenlenen tören 30 ülkenin televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı. Bu yıl 8.cisi düzenlenen yarışmada Hayri Gülsoy İnfomatrix proje olimpiyatının Digital Content alanında Barış ve Hoşgörü organizasyonları adlı Web sitesi ile yarıştı. Hayri Gülsoy Öğrencileri yarışmaya katılan en küçük öğrencilerdi. Onlarca lise ve üniversite öğrencisinin arasından tek ilköğretim okulu olan Hayri Gülsoy madalya kazanarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmeyi başardı. Okul müdürü Mehmet Savran “Zorlu bir yarışma olmasına rağmen öğrencilerimiz bronz madalya kazanmayı başardılar. Öğrencilerimizin yapmış olduğu web sitesi İngilizce ve İngilizce diliyle olimpiyata katıldılar. Öğrencilerimiz Emirhan Çevik, Enes Özdemir Ve Proje Koordinatör öğretmeni Zafer Türkmen’i tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

Ayrıca Hayri Gülsoy İ.Ö.O bu Yıl 6.sı düzenlenecek olan EBİKO (Uluslar arası Bilgisayar Proje olimpiyatı) yarışmasında 2 proje ile finallere kalmayı başardı. 4A sınıfı öğrencisi Onur Yaman ve 5A Sınıfı Öğrencisi Buse nur Yılmaz 15-17 Nisan arasında Ankara da Türkiye’yi ve Alaplı’yı temsilen yarışmaya katılacaklar.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!