Genel

ALAPLI ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

ALAPLI ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

 

Afyonkarahisar'da, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Zonguldaklı Mücahit Coşkun cenazesi, Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde ailenin isteği üzerine slogan atılmadı.

Şehit Mücahit Coşkun’un cenazesi GATA’da düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyündeki futbol sahasına getirildi. Buradan cenaze aracı ile helallik alınmak üzere baba evine getirildi. Baba evinde ise ailenin isteği ile slogan atılmadı. Helallik alınması sırasında ise, Mücahit Coşkun’un babası Şeref Coşkun, kardeşleri ve eşi Elif Coşkun tabuta sarılarak gözyaşı döktü taziyeleri kabul etti. Evinden alınan Şehit Mücahit Coşkun, top arabasına konularak Çatak Köyü Futbol sahasındaki tören alanına getirildi.

Törende ise baba Şeref Coşkun, kardeşleri ve eşi Elif Coşkun şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Olaydan habersiz olan şehidin 10 aylık kızı Ayşe Çoşkun’un  ise babasının tabutuna sarılarak okşaması yürekleri dağladı. 

Çatak Köyü eski İmamı ve Kdz. Ereğli Pestilci Camisi Müezzini Nurcahit Candan,  Baba Şeref Coşkun’un adına yaptığı konuşmada ““Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar, evet yüreğimiz yanıyor. Ama bu kalabalığı görünce anlıyorum ki etrafımızdakilerin de birden yüreği yanmış,  acımız büyük yüreğimiz yanıyor ama ne yapalım takdiri ilahi ve cenabı Allah böyle buyurmuş diyoruz ve sabrediyoruz. Biz Kur’anın müjdesiyle biliyoruz ki şehitler ölmez, bu alemden daha güzel bir alemde yerde yaşıyorlar ve onlar öldüklerini bilmiyorlar. Bu vesile ile oğlumuz ve beraberinde şehit olan 25 şehidimiz ve vatan uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizin yakınlarına Cenabı Allah’tan sabırlar diliyorum. Herkes şunu iyi bilsin ki burası şehidin evi, siyaset yeri değil, siyaset ve başka amaçla gelen insanların burada boy göstermesini ve slogan atmasını istemiyoruz. Biz şehidimizi hak ettiği gibi istediği gibi dualarla ve tekbirlerle uğurlayacağız. Şunu belirtmek isterim ki oğlumuzun şehit olmasında ihmal ve kusuru olanlar varsa onlardan yüce devletimizin ve adaletimizin bizim adımıza hesap sormasını istiyoruz. Buna inancımız sonsuzdur. Buradan herkese, günlerdir bizi yalnız bırakmayan, destek olan, acımızı paylaşan teselli eden bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, bence acımızdan ötürü fazla söze gerek bile yok “ dedi

Elif Coşkun adına da konuşma yapan Nurcahit Candan,“Acımızdan ötürü lafa söze bile gerek yok, her şeyin bittiği yerde ve noktadayız. Yaradan var etmişti, şimdi ise ebedi alemde görüşmek üzere  aldı. Kader tecelli etti bize ise sabır ve sukut düştü” dedi.

Cenaze törenine Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağışın Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Yalçın Enç, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!