Zonguldak Merkez

SENEGALLİ ÖĞRENCİLERLE DOSTLUK MAÇI

SENEGALLİ ÖĞRENCİLERLE  DOSTLUK MAÇI

Kdz. Ereğli Yıldırım Koleji’nin “Yaz Kampı” için Kdz. Ereğli’de misafir ettiği Senegal’in başkenti Dakar’daki Yavuz Selim Okulu’nun Senegalli öğrencileri, Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü’nün davetlisi olarak geldikleri Alaplı’da, Kulübün futbol takımı ile “Dostluk maçı” yaptılar.

Alaplı Çelikler Hala Saha’da oynanan ve başlama vuruşunu Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun yaptığı maçta; Senegalli öğrencilerden oluşan futbol takımı, Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Futbol Takımı’nı 4-2 mağlup etti. Baştan sona çekişme içinde geçen maç, dostluk görüntülerine de sahne oldu.Senegalli Mansour; futbolu çok sevdiklerini ve kendi ülkelerinde de sık sık halı sahada futbol oynadıklarını belirterek, Dünya Kupası’nı da ilgiyle takip ettiklerini söyledi.

Maçı izleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, sporun ve özellikle futbolun, milyonlarca izleyicisiyle artık dünyada ekonomik, sosyal ve kültürel yönden büyük bir sektör haline geldiğini belirterek, “Spor; iyi bir tanıtım aracı olduğu gibi; kültürlerin kaynaşmasına, dostlukların da artmasına ortam hazırlayan bir sektör. Bugün de, Senegalli kardeşlerimizle  kültürel paylaşım ve dostluğun güzel bir örneğini yaşıyoruz” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!