Zonguldak Merkez

MECLİS TOPLANTISI İLK GÖRÜŞMESİ YAPILDI

MECLİS TOPLANTISI İLK GÖRÜŞMESİ YAPILDI

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun başkanlığında; tüm Belediye Meclisi Üyelerinin katılımıyla saat:14.00’de başlayan toplantıda, oybirliğiyle gündeme alınan bir önerge maddesiyle birlikte toplam 5 gündem maddesi görüşüldü.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantının ikinci gündem maddesinde; Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu Belediye Meclisi Üyelerine, Belediye kadrolarına yapılan atamalarla ilgili bilgi verdi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu; Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Turgay Yazgan’ın Su İşleri Müdürü olarak,  Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan Tüzim Aslan ve Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Şengün’ün de Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandıklarını bildirdi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan; “Belediye Başkan Yardımcısı Ödeneğinin Görüşülmesi” ise; karşılıklı fikir alışverişinin ardından, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündemin 4.maddesindeki “Karşıyaka Mahallesi’nde İmar Yolu ve Park Olarak Kullanılmak Üzere Arsa Bağışının Görüşülmesi” ise; üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere,  yine oybirliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

Önergeyle kabul edilen ve gündemin beşinci maddesi olarak görüşülen, “Okçular TOKİ Konutları Tepecik mevkiinin Belediye sınırlarına alınması ve mahalle isminin belirlenmesi” de; karşılıklı fikir alışverişinin ardından, mahalle isminin  üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Madde ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, geçtiğimiz Pazar günü yapılan referandumda, Belediye sınırlarına dahil edilecek mevkide ikamet eden seçmenlerin, yüzde 93 gibi bir oranla Belediye sınırlarına katılma isteğini ortaya koyduklarını hatırlatarak, “Bu mevkide ikamet eden vatandaşlarımızın da isteğiyle, buranın ilçemizin 5. mahallesi olması yönünde istekte bulunduk. Dolayısıyla, ilçemize katılan bu mahalleye bir de isim vermemiz gerekiyor. Biz, Belediye olarak internette bir anket çalışması yaptık. Bunun yanında, orada ikamet eden vatandaşlarımızın da görüşlerini aldık. Bir iki isim ön plana çıkıyor.” Dedi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi’nin kurulduğu 1966 yılından beri ilk defa Belediye sınırlarının yapılan bu referandum sonunda genişleyeceğini belirterek, birkaç mevkiinin de Belediye sınırlarına dahil edilmesi için hazırlıklarda bulunduklarını harita üzerinde gösterdi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!