Zonguldak Merkez

VEFA YA AVRUPALI MİSAFİRLER GELİYOR

VEFA YA AVRUPALI MİSAFİRLER GELİYOR

Bostancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce 17. Uluslar Arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Avrupalı öğrencileri ağırladıklarını söyledi.

15 Temmuz’da Avrupa’dan yaklaşık 15 üniversiteli gencin program kapsamında Ereğli’ye geleceğini belirten Bostancı şöyle dedi:

“Bu kez de, Yunanistan ve Afrikalı arkadaşlarımızı misafir edeceğiz. Yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Şehrimizi tanıtıyoruz. Mağaralara götürüyoruz, tersaneler, Ereğli’nin yöresel ürünleri ile tanıştırıyoruz.

Gençlik Projesi Türkiye’de 2 yıldır devam eden bir proje. Türkiye’deki hedefleri 100 bin öğrenci dönüşümünü sağlamak ve Eurodesk kapsamında Avrupalı gençlerin Türkiye’ye gelmesi ve ülkemizin zenginliklerini tanıması, Türkiye’den de gençlerimizin Avrupa’ya gitmesidir. Avrupa Birliğinin temel mantığı olan kültür ve gençlerin kaynaşmasıdır. Bu çalışmalara derneğimiz olarak katılacağız.

Festivalde gelen gençlerimizi aydınlattık. Program kapsamında Avrupa’ya gitmek isteyen gençlerimiz Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği’ne başvurabilir. Polonya, Hollanda Avrupa’nın değişik ülkelerinde hangi noktalara gidebilecekleri konusunda kendilerini aydınlatırız.  5 gün 7 gün gibi süren çalışmaların masrafları Türk Ulusal Ajansı ve gidecekleri ülkenin Ulusal Ajansı tarafından karşılanıyor.” 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!