Zonguldak Merkez

GURURU YAŞIYORUZ

GURURU YAŞIYORUZ

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Alaplı liman Projesinin, bölgede sanayici, ihracatçı ve ithalatçının bir araya gelmesini sağlayacağını ayrıca Alaplı, çevre il ve ilçelerin ekonomisine katma değer sağlayacağını bildirdi.

Kılıç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ziyaretinde Alaplı Limanı’nın son durumunu ve yapılan çalışmaları brifingle anlattığını söyledi.

Limanın hitap edeceği bölgeler hakkında da bilgi veren Kılıç “Bakanımız olumlu görüş bildirdi. ‘yolunuza devam edin’ dedi bu da bizi çok sevindirdi. Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizde de limanın yapılması ile ilgili çok destek görüyoruz. Prosedürü tamamladığımızda hemen Alaplı liman inşaatına başlayacağız.  Alaplı Liman Projesi tamamlandığında birçok insana iş ve aş kapısı olacaktır. İşte o yüzden bütün arkadaşlarımızın en büyük arzusu bir an önce faaliyete geçirmek ve bölge sanayisinin hizmetine sunmaktır.

Düzce- Alaplı- Ereğli- Zonguldak yolunun duble yol yapılıyor olması Alaplı Limanının daha da önemli olmasını sağlıyor. Ulaşım sorunun çözülüyor olması en büyük güvencemizdir. Yolun olması demek, limanın, sanayicinin, ihracatçının ve ithalatçının bir araya gelmesi demek. Bunlar hep birbirine bağlı. Sanıyorum kısa süre içinde demiryolu da bu sisteme bağlanacak, bölgemiz hızla kalkınacak.”

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!