Alaplı

MECLİSTEKİ ÇEKİMSER OY ŞOK ETKİSİ YARATTI

MECLİSTEKİ ÇEKİMSER OY ŞOK ETKİSİ YARATTI

Alaplı Belediyesi Haziran ayı olan Meclis toplantısında komisyona havale edilen Merkez Mahallesi bulunan Belediye ait taşınmasın imar tadilatı oylamasında CHP Belediye meclis üyesi Nursev Akdeniz’in ret oyu kullanması salonda şok etkisi yarattı.
AK Parti Belediye Meclis üyesi Yaşar Karacan yaptığı konuşmada, “Merkez Mahallesi Okullar Sokakta bulunan belediye sosyal tesisleri binası geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme ile belediye sosyal hizmet alanı olan bölge,  imar tadilatı yapılarak konut alanına çevrildi. Haziran ayı meclis toplantısında da dört kat, 16 dairelik konut alanı olan yere birde 400 metre karelik zemin katta ticaret hane eklendi. Yapılan imar tadilatı yetersiz daha iyi bir imar tadilatı yapılabilirdi. Ve Belediye ye daha iyi bir kazanç saylanabilinirdi. Biz Belediyenin menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. O yüzden bu oylamada ret oyu kulandık” dedi.
Alaplı Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk oturumda imar komisyonuna havale edilerek görüşülen Merkez Mahallesi 6 ada 51,52,53,54,55,57 ve 130 nolu parsellerin bulunduğu alanla ilgi imar planın tadilatı oylaması yapıldı.
Oylamada, AK Parti Belediye Meclis üyeleri ret oyu verirken CHP Belediye Meclis üyeleri evet oyu kullandı. Oylamada CHP’li Belediye Meclis üyesi Nursev Akdeniz’in çekimser oyu kullanması salonda şok etkisi yarattı. CHP Belediye Meclisi Üyesi Nursev Akdeniz, çekimser oy kullanmayla ilgili “meclise gelen tasarı içime sinmedi” diyerek fazla detaya girmedi.
Oylama sonucunda 5 CHP’li Meclis üyesi evet oyu verirken, 4 AK Partili Meclis üyesi ret oyu kullandı. 1 CHP Meclis üyesi ise çekimser kaldı.
Diğer imar tahdidatları görüşmeleri imar komisyonun çalışmalarını tamamlayamadığın dolayı ise 1 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan Meclis toplantısında görüşüleceği bildirildi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!