Alaplı

BELEDİYE İFTARINDA TERÖRE LANET YAĞDI

BELEDİYE İFTARINDA TERÖRE LANET YAĞDI

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Belediyesi’nce düzenlenen halk iftarına katılım yoğun oldu.
Kadir Gecesi’nde gerçekleştirilen iftar programı, ilçe merkezi Atatürk Anıtı önünde yapıldı.  Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı etkinlikte tasavvuf müziği dinletildi, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından ise ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.
ÇAĞLAR, ŞEHTİLERE RAHMET DİLEDİ
Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin doğu illerinde yaşanan son terörist saldırıda vatan toprağına düşen şehit askerlere rahmet diledi. Birlik vurgu yapan Çağlar, “bereketle birlikteyiz. Allah, belediye başkanı Nuri  beyin iftarını kabul etsin, teşekkür ediyoruz. Bugün ve ondan önceki günlerimiz de şehitlerimiz var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 10 şehidimiz var. Allah onlara da gani gani rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin. Kadir Gecesi’ndeyiz. Feyzin, bereketin bol olduğu bir gecedeyiz. Lütfen dualarınızda bizleri de ihmal etmeyin. Allah hayrınızı kabul etsin" sözleriyle konuştu.
 
TEKİN: LANETLİYORUM
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, katılan herkese teşekkür ettiği konuşmasında, terörü lanetledi. Tekin, şunları söyledi:
"Bu akşam Kadir gecesi. İftarımızı birlikte açtık. Ramazan ayının bereketi üzerinize olsun. Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin. Alaplı'mız her geçen gün ivme kazanıyor. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ben her zaman söyledim. Her zaman da söyleyeceğim. Biz Alaplı için varız. Sizler varsanız bizler de varız. Bu mübarek ayda gerçekleştirilen terör olayları nedeniyle bu saldırıları yapanları ve destek veren herkesi lanetliyorum. Ölenlere rahmet diliyorum."
 
KATILIM YOĞUNDU
Yapılan konuşmaların ardından iftar programı çay sohbeti ile sona erdi. Programa, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, il ve ilçe başkanları ile partililer, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

    



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!