Alaplı

BU ÇOCUKLARA YAZIK DEĞİLMİ?

BU ÇOCUKLARA YAZIK DEĞİLMİ?

 Alaplı’da okullara pat pat ile giden öğrenci manzaraları bu yılda değişmedi. Her gün onlarca öğrenci, ya pat pat üzerinde, yada motosikletler üzerinde okula gidip gelirken, okul dönüşü ise saatlerce duraklarda soğukta köy servisi bekleyen öğrenciler bu kadarda olmaz dedirttiriyor.

Alaplı İlçesi’nde çeşitli bölgelerden merkez seçilen okullara öğrenci toplu taşıma ihalesinin bazı bölgelerde gerçekleşmemesi, öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor.  Okullarına pat pat ile gitmek zorunda kalan öğrenciler, eğitim yolunda adeta yürekleri sızlatırken, yolda okula gitmek için otostop çeken öğrenciler ise “bu çile daha ne kadar devam edecek?” sorusunu gündeme getiriyor.  

20016-2017 eğitim öğretimin başladığı 19 Eylül tarihinden bu yana özellikle lise öğrencileri için toplu taşıma ihalesinin bazı bölgelerde gerçekleşmemesi üzerine çile çeken öğrenciler, Kıran köyündeki evlerinden çıkıp Aşağıdoğancılar Köyü Tekke mahallesi üzerinden Anadolu İmam Lisesi’ne kendi imkanları ile gitmek zorunda kalıyor.

Kıran Köyünde yaşayan Erkan Tok isimli öğrenci velisi yaşadıkları sıkıntıyı dile getirerek, Bizim çocuklarımız her sabah 07.15’de evden çıkıyor. Ama Köyümüzden Alaplı’ya öğrenci toplu taşıma sorunu aşılmadığı için kendi imkanlarımız ile getiriyoruz. Her sabah Sabırlı Köyü üzerinden Aşağıdoğancılar Köyü Tekke Mahallesi istikametini takip ederek Karaağaç bölgesinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesine pat patla gidiyoruz. Trafikten kaçmak zorunda kalıyoruz. Hatta köy yollarında otostop çeken öğrencilerimiz var.  Bu şekilde onlarca veli ve öğrenci var. Öğrencilerin toplu taşıma sorunun kısa süre içersinde çözülmesini bekliyoruz.  Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu eğitim yılının başında da aynı sıkıntıları 15 gündür çekiyoruz. Yetkililerin bu sorunu en kısa sürede çözmelerini bekliyoruz. Çocuklarım okul çıkışı evlerine gidip yemeklerini yemeleri, derslerine çalışmaları gerekirken çalıştığım iş yerine gelerek burada derslerini yapıyorlar. Benim veya başka ailelerinin çocukları bunu asla hak etmiyorlar”

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!