Alaplı

ALAPLI’YA TARİHİ DEV YATIRIM

ALAPLI’YA TARİHİ DEV YATIRIM

 Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak,  Alaplı OSB’nin alt yapı ihalesinin 3 Kasım 2016 tarihinde yapılacağını ve toplam 16 milyon liralık alt yapının 2018 yılının ortalarına doğru tamamlanacağının müjdesini verdi.

Göreve geldiğinden bu yana ilçedeki istihdama yönelik çalışmaları yakından takip eden bu konuda Ankara’da bakanlıklar ve milletvekilleri nezdinde girişimden bulunarak yoğun çaba harcayan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak,  düzenlediği basın toplantısı ile Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde ki son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.  OSB’ye şimdiye kadar altyapı ile birlikte 16 milyon liralık tarihi yatırım yapıldığını kaydetti.

Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin toplamda 73 bin 84 metre karelik alanı kapsadığını ifade eden Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak; 3 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Alaplı OSB ihalesinin Alaplı’ ya hayırlı olmasını temenni ettiklerini ifade etti.

ÖNCELİĞİMİZ YEREL FİRMALAR VE MÜTEHATTİLER

3 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan ihaleye yerel müteahhitlerin katılmasını temenni ettiklerini ifade eden Ocak ; “Öncelikli olarak Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin bu kademeye gelmesinde pay sahibi olan Alaplı TSO’da görev yapan kurucu başkan Özer Yazıcı, daha sonra bayrağı devralanlardan İsmail Öztürk ve Rafet Kılıç başkanlara, meclis başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, genel sekterlerine ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Alaplı Organize Sanayi Bölgesi toplamda 73 bin 84 metre karelik alanı kapsıyor. 3 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Alaplı OSB ihalesinin Alaplı’ ya hayırlı olmasını temenni ederim. 3 Kasım 2016 tarihinde yapılacak ihaleye,  Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim tercihimiz yeterliliği olan yerel müteahhitler ve firmalar olacaktır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Yaşar Öztürk ile yaptığımız görüşmede bu konuda hemfikir olduk. Yaklaşık 11 milyon 541 bin 650 TL muhammen bedelle ihaleye çıkacaktır. Bu ihale komisyonda Alaplı Kaymakamı ve TSO başkanı olarak ben katılacağım. İhale bitişinden beş gün sonra teslimi yapıldıktan sonra Alaplı OSB alt yapı işleri 30 Kasım 2017 tarihinde tamamlanmış olacaktır.  İhale tamamlandıktan sonra bu zamana kadar yapamadığımız en önemli süreç başlamış oluyor. Özellikle yer tahsisleri başlayacak. Alaplı Organize Sanayi Bölgesi,  Türkiye’de yatırım yapmak isteyen bütün firmalara kapısı açıktır. Yer tahsisleri gerçekleştirildikten sonra yatırımcılar kendi tahsisli alanlarında çalışmalara başlayabileceklerdir. Alaplı TSO olarak 2017 yılı başı itibariyle aylık kamuoyunu bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz. Ayrıca Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasının resmi internet sitesinin yayın hayatına başlamış olup, Üyelerimiz ve muhataplar www.alapliosb.org.tr adresinden tüm gelişmeleri internet ortamında takip edebilirler” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Bu süreçte kendilerine gereken her türlü desteği sağlayan eski ve yeni AK Parti Zonguldak Milletvekillerine teşekkür eden Ocak; “Bu zorlu meşakkatli süreçte emeği geçen; 22 ve 23. dönem AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen’e, 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a, 25. Dönem Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar’a ve bölge milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu süreçten itibaren bizlerde Türkiye’de ki OSB’leri gezip oralardaki yatırımcılara mevcut OSB bölgemizi anlatıp, bundan süreçteki zamanda da bizim bölgemize yatırım yapmaları noktasında firmaları davet edeceğiz.” dedi.

İKİNCİ ÖNCELİĞİMİZ ISLAH OSB VE LİMAN PROJESİ

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak OSB’den sonra Islah OSB ve Liman Projesini hayata geçirmek için çaba sarf edeceklerini kaydeden Ocak,” Biz göreve başladığımızda iki ana hedefimiz vardı. Hedeflerimiz Alaplı OSB ile Alaplı Çayı üzerindeki Islah OSB bölgesini yatırımcıların hizmetine açmaktı. Alaplı OSB bölgesini somut olarak hayata geçirdik. Bundan sonra tüm enerjimizi Islah OSB üzerinde yoğunlaştıracağız. Alaplı Islah OSB projesinde küçük bir sorun ile karşılaştık.  Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile Ankara gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu sorunun torba yasa ile çözüleceği yönünde bir müjde aldık. Bu sorunun torba yasa ile çözülmesinden sonra Islah OSB çalışmalarında da somut adımlar atılacak. Üyelerimiz verdiğimiz sözleri adım adım yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın özverili ve fedakarca çalışmalarının meyvelerini somut olarak almaya başladık” dedi.

ALAPLI ALPORT LİMANI BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ocak,  Alaplı Alport Limanının bekleme sürecinde olduğunu belirterek; “Alaplı Alport Liman projesi şu anda bekleme sürecinde. Hedef koyduğumuz işleri,  bitire bitire devam ettiğimizden, Alaplı OSB bölgesi ihalesi aşamasına getirdik. Islah OSB’de de çalışmalarımızda büyük mesafe kat ederek sonuca yaklaşmak üzereyiz. Bundan sonraki hedefimiz ve yoğunluğumuz Alaplı Alport liman projesi olacaktır. Bu projeyi de yine başta milletvekillerimiz ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın katkılarıyla çözeceğimize inanıyoruz. Zonguldak, Kdz. Ereğli, Bolu, Kastamonu, Sakarya ve Düzce illerindeki sanayici ve firmaların ihracattaki çıkış kapısı olması düşünülen Alaplı Alport liman projesi başta ilçemiz ve bölgemiz için çok önemli bir yatırım olacaktır.

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KURULMASINA ŞARTSIZ TAM DESTEK VERİYORUZ

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, açıklamasının sonunda,  Alaplı’ya kurulması planlanan teknoloji fakültesine şartsız tam destek verdiğini söyledi. Ocak konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman ilçeye bir fakülte kazandırılması görüşünü ortaya attık. Bu konuyla ilgili birde basın toplantısı gerçekleştirmiştik. Gelinen noktada BEÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile birlikte Alaplı Meslek Yüksek Okulundaki toplantıda yapmış oldukları “Alaplı’ya Teknoloji Fakültesi kurulacak” açıklamaları bizi son derece sevindirmiştir. Bizler dört yıllık yüksekokul yapılmasını isterken başta rektörümüz ve milletvekilimiz sevindirici bir sürpriz yaparak,  ilçemize teknoloji fakültesini kazandırmışlardır. Bu sevindirici gelişmeden dolayı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden’e ve “Alaplı’ya kurulacak fakülte için 10 dönümlük arazi hazır” diyerek bu sürecin önünü açan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclisi ve genel sekreterliği olarak teşekkür ediyoruz. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e buradan ayrı bir parantez açmak istiyorum, yaklaşık bir yıldır Alaplı Meslek Yüksek Okuluna çok büyük yatırımların yapılmasını sağlamıştır. Yüksek okulun tüm çehresi değişmiş, tüm derslikler yenilenmiş ve sosyal, sportif alanlar ile bölgemizin örnek kampüsü olmuştur. Alaplı’mızı Meslek Yüksek Okulumuz ile tüm Türkiye’ye daha güzel tanıtılması noktasında büyük katkı sağlamıştır.  Yine ifade ediyorum, TSO olarak üzerimize düşen ne varsa kayıtsız şartsız yerine getirmeye hazırız. Kurulacak Teknoloji fakültesinde 4 bin öğrencinin eğitim yapacağı söyleniyor, mevcut meslek yüksek okulunda da 3 bin 300 olduğu göz önüne alındığında ilçemizde 7 bin civarında bir üniversite öğrencisi olduğu göz önüne alındığında bacasız sanayi olarak Alaplı’mıza çok büyük katma değer sağlayacaktır. İnşallah bu süreçte hızlı bir şekilde hayata geçer.

ALAPLI KABUĞUNU KIRIDI

Biz her zaman kendi içimizde  “Acaba Alaplı kabuğunu kıracak mı?” diye soruyorduk. Zaman gelmiştir ve Alaplı kabuğunu şu aşamadan sonra kırmıştır. Yatırımlar noktasında, gerek teknoloji fakültesi, gerek OSB’leri ile gerekse Alaplı’ya yapılacak 50 yataklı ‘C’ sınıfı Devlet hastanesiyle Alaplı yeni bir döneme girmiştir. Kısaca Alaplı kabuğunu kırdı. Bizlerde Alaplı’ya yapılacak bütün yatırımlar noktasında, her konuda şartsız tam destek vereceğimiz taahhüt ediyoruz” dedi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!