Alaplı

SANLI, “MUSTAFA KEMAL'İ DOĞRU ANLAMAK GEREK”

SANLI, “MUSTAFA KEMAL'İ DOĞRU ANLAMAK GEREK”

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, 10 Kasım dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Sanlı mesajında şu ifadelere yer verdi;  “10 Kasımlar bizler için büyük bir devrimciyi yeniden hatırlamanın, yaptıklarını bir kez daha düşünmenin bir vesilesi oluyor.

Türk milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için değil, çağdaş laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk’e tam destek verdi. Atatürk, milletten aldığı güçle Türkiye’ye çağ atlattı ve ülkemizi dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı. Aklın ve bilimin önderliğinde Türkiye’yi dünyanın en barışçıl ve en saygın ülkelerinden biri haline getirdi.

O günün koşullarında yepyeni bir ulusu şekillendiren, ümmet toplumundan bir ulus toplum yaratan, bugünün medeni dünyasında bile geçerliliğini yitirmemiş bir laiklik tanımını yapan, kadınlara o günün koşullarında birçok "medeni" sayılan ülkede bile verilemeyen hakların verilmesini sağlayan bir devrimciydi Mustafa Kemal. Ona Türk toplumu olarak çok şey borçluyuz. Borcumuzu ödeyebilmek için devrimlerine sahip çıkmak, o devrimleri günün koşullarına göre daha ileriye götürmek gerekiyor”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!