Alaplı

ALAPLI BALIKÇI BARINAGI TEMİZLENECEK

ALAPLI BALIKÇI BARINAGI TEMİZLENECEK

  Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı Balıkçı barınağının yapılan görüşmeler neticesinde en kısa zamanda temizleneceğini bildirdi.

Yavuz yaptığı yazılı açıklamada; “Alaplı Balıkçı Barınağı girişi sorununun önümüzdeki günlerde kalıcı olarak çözülecek. Gerek milletvekillerimiz gerekse valimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda en kısa zamanda balıkçı barınağı ağzında biriken kumların temizlenmesine başlanacak. Balıkçı tekneleri balıkçı barınağına rahatlıkla girebilecektir” dedi.

DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Alaplı deresinde ıslah çalışmalarına başladığını ifade eden Yavuz şöyle devam etti; “Alaplı’da Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı DSİ Kastamonu Bölge müdürlüğü çalışmaları devam ediyor. Alaplı çayında devam eden ıslah çalışmaları kapsamında koruma duvarlarının üstüne ferforje çalışması başlatıldı. Alaplı köprüsünden Tekke köprüsüne kadar 2 kilometre ferforje yapımının devam ifade eden Yavuz, “Alaplı çayında Devlet Su İşleri tarafından ıslah çalışmaları devam ederken bir yandan temizlenen bölgelerde taş duvar çalışmaları devam ediyor. Gümeli’de yapımı devam eden barajın tamamlanmasından sonra Alaplı Çayının içine setler ve şelaleler yapılmak ve Alaplı çayı ağzına mendirek yapıldıktan sonra suyun kontrol altına alınması ile Belediye sınırları içinde kalıcı ıslah çalışması yapılacak. İki yıl önce temizlik yapıldığı gibi zaman zaman çay içindeki otlar ve sazlar temizlenmeye devam edilecektir. DSİ Bölge müdürü veya şube müdürleri Alaplı’ya gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıp yerinde takip etmektedirler. Bizimle koordineli olarak çalışıyorlar.” dedi



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!