Karadeniz Ereğli

UYSAL, ANKARA VE KASTAMONU TEMASLARINI AÇIKLADI

UYSAL, ANKARA VE KASTAMONU TEMASLARINI AÇIKLADI

 Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sertan Yalçın ile birlikte Basın toplantısı düzenleyerek, Fakülte Kampüsü Avam Projesi yapımı için anlaştıklarını, eski hastane yıkımına ise 10 gün içinde başlanacağını, sırada uygulama ve yapım projesinin olduğunu açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın ile birlikte Basın toplantısı düzenleyerek Fakülte Kampüsü sürecini değerlendirdi. 17 Kasım Perşembe günü saat 15.00’de başkanlık makamında düzenlenen toplantıda Başkan Uysal, kampüs yerleşkesi yapılması için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devredilen eski devlet hastanesi alanı üzerinde bulunan binaların yıkım ihalesinin gerçekleştirildiğini hatırlattı ve 10 gün içinde yıkım işlerinin başlayacağını söyledi.

“TSO İLE AVAM PROJENİN YAPIMINDA ANLAŞTIK”

Kampüs yerleşkesinin avam projesi için önümüzdeki hafta belediyenin üniversite ile protokol imzalayacağını söyleyen Uysal, protokole Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile ilçede bulunan bazı işadamlarının da katılacağını bildirdi. Uysal, avam proje maliyetinin ortak karşılanacağını açıkladı ve şunları belirtti: “Ticaret ve Sanayi Odamız ile bir araya geldik ve bunun avam projesi konusunda anlaştık. Önümüzdeki hafta üniversite ile yapılacak protokolden sonra avam projeyi 2016’nın sonunda bitirip 2017’de yapım ve uygulama ihalesine çıkılması için görüşmelerimizi tamamladık. Biliyorsunuz Ereğli halkımızın merakla beklediği konu üniversite kampüs alanının ne zaman başlanacağı konusuydu. İnşallah 2016 yılının son günlerinde avam projeyi teslim alacağız. 2017’nin başında da uygulama ve proje ihalesine çıkılacak. Bütçe yönünden problem yok. Ama orada ne zaman hayat başlar, üniversite öğrenci kabulüne ne zaman başlar cevap vermem zor.”

DİĞER FAKÜLTELER YERLERİNDE KALACAKLARI KESİNLEŞTİ

Uysal, hali hazırda bulunan mevcut fakülte ve yüksekokulların kendi yerlerinde kalacaklarını, yapılacak kampüs yerleşkesine yeni fakültelerin kurulacağını sözlerine ekledi. Uysal ayrıca; kurulması kesinleşen Turizm Fakültesi konusunda da geçici yer arayışlarının devam ettiğini kaydetti.

YALÇIN “SEVİNDİRİCİ NOKTADAYIZ… START VERİLMİŞTİR”

Daha sonra söz alan Kdz. Ereğli TSO Başkan Vekili Sertan Yalçın ise kronolojik özet yaparak söze başladı ve TSO yönetimi olarak göreve geldiklerinden bu yana 4 yıldır konuyu gündemde tuttuklarını hatırlattı. Ereğli TSO Yönetimi olarak Kdz. Ereğli’nin öğrenci sayısı konusunda haksızlığa uğradığını savunduklarını ve sayının arttırılması yönünde çabalar sarf ettiklerini vurgulayan Yalçın, “Bu konuda çalışmalarımız oldu. BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’nin orada destek olmak amacı ile sosyal tesis çalışması gerçekleştirdik. Şuanda da belediyemiz ile birlikte ortaklaşa üniversitemizin Ereğli yerleşkesinin avam projelerini yapmak için bir araya geldik. Şuanda gelinen nokta bizim için sevindirici bir nokta. Çünkü 4 senedir özellikle üzerine basa basa çalıştığımız konunun artık bu saatten sonra dönüşü yoktur ve startı verilmiştir. Binaların yıkılma sürecinde proje çalışmaları yapılacak. Orada 40 dönüm bir arazi var ve bunun üzerine 26 dönüm bir üniversite yerleşkesi planlanıyor. Ama burada oraya şu fakülte olacak, şu branşlar açılacak gibi bir şey söz konusu değil. Bizim için önemli olan orada 26 bin metrekare öğrencinin eğitim yapabileceği bir yerleşkenin biran önce oluşturulması. Ereğli üzerine düşen görevi en güzel yerini vererek fazlası ile yapmıştır. Üniversitenin de bu konuda elinden geleni en hızlı şekilde yapacağına biz inanıyoruz. Biran önce bu yerleşkenin faaliyete geçip Ereğli ekonomisine katkı sağlaması amacı ile biz bu işin içerisindeyiz.” diye konuştu.

UYSAL “METALÜRJİ FAKÜLTESİNİ BAKAN ÖZLÜ BİLİR” DEDİ

Uysal ve Yalçın’ın açıklamalarının ardından Başkan Uysal gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.  Soru-cevap kısmında Uysal satır başları ile Kandilli Kömür İşletmelerinden alınıp askeriyeye devredilen donanma komutanlığına ait yerlerin akıbetini Milletvekili Çaturoğlu’na sorulması gerektiğini, Turizm Fakültesi’nin 2017’de faaliyete başlaması için geçici yer arandığını, Erdemir’in Metalürji Fakültesi kurması konusunda hafta sonunda Ereğli’ye gelecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’nün bilgisi olabileceğini,  ERDEMİR’deki sözleşme sürecinde Türk Metal Sendikasında destek verdiğini ve Kastamonu Karayolları Bölgesi yetkililerine gayretlerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Uysal ayrıca Gülüç Irmağı ve çevresinin Karadeniz Ereğli’nin yeni yaşam alanı olacağını vurgulayarak bu konudaki çalışmaları kamuoyu ile yakında paylaşacağını sözlerine ekledi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!