Karadeniz Ereğli

10 YIL BEKLEDİLER, RÜYA DÜĞÜNLE NOKTAYI KOYDULAR

10 YIL BEKLEDİLER, RÜYA DÜĞÜNLE NOKTAYI KOYDULAR

 Batı Karadeniz'in tanınmış çifti iş adamı Cem Karadeniz ile Alaplı Belediyesinin merhum Kurucu Belediye Başkanı Eyüp Yaman’ın kızı  iş kadını Gülay Yaman, birliktelirinin 10. Yılını Atlantik okyanusunun ortasında dünyanın en büyük Cruse gemisi olan " freedom of the seas" da evlenerek kutladılar.

Çiftin nikahını Ukraynalı Kaptan kıyarken, gelin hanım ise, " Deniz aşığı olduğum bir sır değil, bu benim çocukluk hayalimdi, biraz geçte olsa gerçek oldu. Ayrıca kendimi bildiğim bileli dünyayı dolaşıyorum, buyüzdende kendimi dünya vatandaşı olarak görüyorum, Burada dünyanın heryerinden 5500 yolcu ve 1200 personel olmak üzere bukadar insanı bulmuşken işte dunyaevine girmek için uygun bir yer dedim, ve gemide Başka Türk yolcu olmamasına karşın, 3 Türk personel bu organizasyon için seferber oldular, onlarada çok teşekkür ediyorum, rüya gibi bir geceydi..." dedi.

Ülkemde birsüredir süregelen keyifsiz olaylardan ötürü birtürlü uygun bir zaman bulamadıklarını ekleyen Yaman , nikahın ardından yaptığı konuşmada,

" Biz aslında bu yaz ayında İstanbul Boğazında bir teknede düğünü planlıyorduk. Ama gemideki atmosferde birden aklımıza geldi. Aslında rüyalarımdaki nikah buydu. Çünkü Okyonusun ortasında herkesten bağımsız ve özgür, riyadan dedikodudan uzak ortamda olması eşimi ve beni çok mutlu etti. Çokda güzel oldu. Üç gün gibi çok kısa sürede nikahımız gerçekleşti. Gelinliğimi bile bir günde hazırlattırdık. Binlerce yolcu arasında tek Türk çift olmakta hem şaşırtıcı hemde düşündürücü. Onlarda alışık olmadıkları kültürle karşılaştıklarında bir hayli ilgi gösterdiler. Gemideki farklı ülkelerden binlerce yolculardan bir çoğu, Türkleri arap zannediyorlarmış. Nesfesim yettiği sürece Türkiye’mi ve  insanlarımı onlara anlattım.  Bir haftadır gemide yaptığımız sohbetler esnasında gemideki yolcuların, Türkiye hakkında pek bir fikirlerinin olmadığı öğrendim.   Yolcular Türkiye’yi  TV den izlediklerini  eskiden tarih ve turizm cenneti olduğunu ama şimdi terör ve mülteci cenneti bir ülke konumuna geldiğini ifade ettiklerinde hemen tepkimi koyarak,  “Evet ülkem ve sınırlarımızda zor bir dönemden geçiyoruz, terör büyümekte ve gelişmekte olan bütün ülkelerin sorunudur... zira meyve veren ağaç taşlanır” diyerek işin gerçek yüzünü o insanlara anlattım.  Alaplı eski Belediye Başkanı Merhum Eyüp Yaman’ın kızı olduğumdan bir defa daha gurur duydum o uçsuz bucaksız binlerce yolsusu olan gemide.  Biz Türkler sıcakkanlı ve vicdan sahibi insanlarız, buyuzden komsumuzdaki savaştan kaçan insanlara kucak acmamiz çok doğal, Bunu avrupanın arka bahçesi olduğumuz için değil sadece insan olduğumu z için kabulleniyoruz , siz orada yasanan dramayi yanlızcaTV den ve başından izliyorsunuz ama biz bizzat yaşıyoruz, bu yuzden dünyanın bu vahşete seyirci kalmasını anlayamıyoruz dedim. Kendimi o kadar kaptırmışım ki,  Ingilizce yaptığım  bu konuşmayı kaptan İspanyolca ve ruscada tercume ederek destekledi ve salondan alkış sesleri yükseldi” dedi.

Mutluluğunu paylaşan Yaman açıklamasını söyle tamamladı; “Bu gece sadece yıldızların ve sizlerin huzurunda kendi adıma bir dileğim yok, ama şimdi hepinizin gözlerini kapatıp ülkemde ve dünyada barış ve huzur için aynı dileği dilemenizi istiyorum.  dedi ve kısa bir sessizliğin ardından alkışlarla çift Lionel Richie nin efsanevi şarkısı HELLO ile ilk dansını yaptı, ardından ata oyunu zeybek oynayarak milli danslarinuda tanıtan çift, ardarda yaptıkları Arjantin tango , ve Latin danslariylada izleyenleri büyüledi, Gece boyunca davetlilere şampanya ve çikolatalı çilek ikram edilirken, misafirler bu anları kameralarina kaydederek olumsuzlestirdiler...

Öte yandan Cem Karadeniz ise geline düğün hediyesi  çok özel hediyelerle  “Yaman” adında safkan bir İngiliz tayı hediye etti...

Bütün bunları fazlasıyla hakettigini belirten Cem Karadeniz ise, " Gülay maddiyata değil maneviyata değer verir, Onu iyi tanıdığım için ne pahalı mücevher lere ne de tapulara çok fazla önem vermeyeceğini biliyordum, buyüzden atlara olan sevgisini iyi biliyorum ve düşündüğüm gibi de oldu, aldığı hediyelerin hiçbirine tepki vermezken İngiliz tayın kimliğini görünce boynuma atladı., O benim bu dünyada başıma gelen en güzel şey, Ona geçte olsa rastladığım ve hayatı paylaştığım için çok şanslıyım , Ona kendisi kadar asîl ve değerli bir hediye vermek istedim, o herşeyin en güzeline layık " dedi..

Çift nikahın ardından Miami Hava alanından uçakla kubaya geçip havana daki Atatürk anıtını ziyaret edip saygı duruşunda bulunduktan sonra, En son Rahmetli Mustafa Koç'un imzasını attığı anıta imzalarını atıp Türkiye'ye döndüler.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!