Alaplı

GÜMELİ’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BULUŞMA

GÜMELİ’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BULUŞMA

 Alaplı’nın Gümeli Belde Belediyesi tarihi buluşmaya tanık oldu. Yıllardır ilk defa AK Parti Alaplı İlçe Başkanı ve Gümeli belde başkanı,  Gümeli Belediye başkanını makamında ziyaret etti.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz beraberinde AK Parti Gümeli Belde Başkanı Aytaç Tosun ile birlikte Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ı ziyaret etti. Ziyarette Gümeli Belediye meclis üyeleri bulundu. Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı ziyarette Gümeli’nin sorunları masaya yatırıldı.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam AK parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve Belde Başkanı Aytaç Tosun’un ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Bütün enerjisini Gümeli için kullandığını ifade eden Saydam, “Uzun zamandır sıra dışı bir ziyaretle beldemize geldiniz ve bu bizi çok mutlu etti. Beldemizin en büyük sorunu yol. Su sorununun yüzde 80’nini çözdük ama yol konusunda sorun8umuz büyük. Hükümetin de onayıyla 880 bin liralık borçlanmayla asfalt yol yapmak için İller Bankasından kredi kullandık. Ama bu krediyle aldığımız asfalt bizim yollarımızın bir bölümünü yapmamıza imkan sağlıyor. Gümeli turizm bölgesi olması sebebiyle bakanlığın destekleriyle 5-10 kilometre daha asfalt yola kavuşabiliriz. Bu konularda beldemize destek olmanızı istiyoruz. Ayrıca çöp konteynırlarımız var ama yetersiz, en önemlilerinden biriside çöp toplama aracımız yetersiz. Mevcut aracımız yokuş yukarı kendisini zor taşıyor. İşte o yüzden 10 tonluk bir çöp toplama aracıma acilen ihtiyacımız var” dedi.

Gümeli’de, Alaplı’da bizim diyerek konuşmaya başlayan Yavuz, “Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı havayı kokluyoruz, yakında aynı suyu içeceğiz. Alaplı’nın sorunu nasıl bizim sorunumuz ise Gümeli’nin de hertürlü sorunu bizim sorunumuzdur. Sorunları çözmek için birlikte hareket etmek için buradayız. Hükümetimiz beldede baraj inşaatına, DSİ derelerinin ıslahı için çalışmalara başladı. Yaylalarımızı turizme kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Gümeli beldemizi hak ettiği yere gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gümeli ve Alaplı etle tırnak gibi bir birinden ayrılmaz ikili. İnşallah Asfalt yol yapılırken ek ilave yol yapılmasına katkı sağlayacağız, çöp kamyonu konusunda da elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Ancak, Ülkemiz 15 Temmuzda çok önemli bir kalkışmayı bertaraf etti. Terör belasının ülkemizde yok edilmesi için büyük bir yol kat ettik. Nisan ayında da referandum sürecini atlattıktan sonra bizim için Alaplı ne ise Gümeli’de o olacaktır. Büyün enerjimizi ilçemiz ve beldemiz için kullanacağız” dedi.

AK Parti Gümeli Belde Başkanı Aytaç Tosun, “biz Gümeliliyiz. Beldemiz için ne gerekiyorsa her zaman taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Bizim ne başka yaşayacak memleketimiz var nede ata topraklarımız. Her zaman Gümeli belediye başkanımın yanında beldemin sorunlarının çözümünde şahsım ve Alaplı İlçe Başkanım  birlikte beraberiz ” dedi.

 

 





Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!