Alaplı

ÖTV VE KDV İNDİRİMİ ALAPLI’DA PİYASALARI HAREKETLENDİRDİ

ÖTV VE KDV İNDİRİMİ ALAPLI’DA PİYASALARI HAREKETLENDİRDİ

 Beyaz eşya ve mobilyada ÖTV ve KDV indiriminin fiyatlara yansıması, Alaplı’da hareketliliğe neden oldu ve sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan beyaz eşyada ÖTV indirimi, Nisan ayının son gününe kadar devam edecek.  Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) 30 Nisan'a kadar sıfıra çekilmesi ve mobilyada da Katma Değer Vergisi (KDV) oranının aynı tarihe kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi, ürünlerin fiyatlarını düşürdü. Kur artışından dolayı artan fiyatların ÖTV'nin sıfırlanmasıyla dengelendiğini söyleyen beyaz eşya satıcıları, özelikle yeni evlenecek olanlar ve beyaz eşyalarını yenilemek isteyenlerin taleplerinin arttığını söyledi.

ESNAF NİSAN AYINDAN SONRADA SÜRE UZATIMI İSTİYOR

Konu hakkında açıklama yapan Alaplı’da Hocaoğlu Ticaret, beyaz eşya ve mobilya mağazası sahibi Ali Uysal,  ÖTV ve KDV indirimlerinin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Uysal, "Kur artışlarından dolayı son günlerde beyaz eşya ve dayanıklı tüketim mallarında ister istemez zam yaşanmasına rağmen firmamız 2016 yılı fiyatlarıyla ürün satışını sürdürmekteydi. ÖTV’nin sıfırlanması, KDV’nin aşağı çekilmesiyle birlikte ürünlerimizde belirgin bir fiyat düşüşü yaşandı. ÖTV’nin kaldırılmasının, beyaz eşya ve mobilya sektörüne olumlu yansıyacağını düşünüyorum. İşlerimizin açılacağını, daha da hareketleneceğini düşünüyorum. ÖTV’nin rakamı bizde yüzde 6,7 olarak uygulanıyor. Bu aslında çok büyük bir oran değil ama fabrikalar bu ÖTV indiriminin üzerine ekstra indirimler yapıyor. Böyle olunca da tahmini olarak 3 bin liralık olan bir ürün, 2 bin 300 liraya kadar, 2 bin lira olan bir ürün, bin 3, bin 350 liraya kadar düşebiliyor. Bu hem vatandaşların açısından hem de bizim açımızdan önemli bir durum. Yavaş yavaş hareketlilik yaşanmaya başladı. Şimdiden merak edip soranlar oluyor. Nişanlı çiftlerimiz, yeni evlenecek olanlar ve uzun yıllar evli olup beyaz eşyalarını yenilemek isteyenler bize yeni yeni talep göstermeye başladı. Önümüzdeki günlerde hareketliliğin artacağını düşünüyorum. İndirimin hiçbir zararı olmaz. En azından talebi artırır, piyasayı canlandırır.  Bu, önümüzdeki günlerde piyasayı daha da hareketlendirecektir. Ama bu indirimin 30 Nisan tarihine kadar geçerli olması yeterli değil, biz bunun en azından yıl sonuna kadar devam etmesini istiyoruz” dedi.

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!