Karadeniz Ereğli

KDZ. EREĞLİ ŞENLİKLERE HAZIR

KDZ. EREĞLİ ŞENLİKLERE HAZIR

 Kdz. Ereğli Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerinde Kibariye, Betül Demir ve Grup 84 gibi sanatçılar sahne alacak.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bozhane mevkisindeki belediye sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerinin programını açıkladı.

 Osmanlı Çileği Şenliklerinin 10-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak engelliler haftası kutlamaları ile başlayacağını anlatan Uysal, "Göreve geldiğimiz andan itibaren engelli vatandaşlarımızın ve rehabilitasyon merkezlerimizin yanlarında olduk, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bunu bir görev olarak addediyoruz" dedi.

Konser ağırlıklı 3 gün sürecek şenliklerde ise spor, sanat ve kültürel etkinliklere yer verdiklerini belirten Uysal, "Kültürün, sanatın ve sporun her şeyini 3 günde görmüş olacağız. Yoğun bir program. Akşamları da 19.30 civarında ana sahnede ülkemizin popüler ve yöre sanatçılarımız ile bir arada olacağız. Bölge halkımızı bu şenliklerimize bekliyoruz" Konserlerde trafiğin etkilenmemesi ve halkın rahat izleyebilmesi için ana sahneyi Erdemir Ofis Yolu mevkisine kurulacağını kaydeden Uysal, şenliklerin maliyetinin 300 bin civarında olduğunu ifade etti. Uysal, şenlikler kapsamında el sanatları sergisi, kan bağış kampanyaları, sokak hayvanlarını sahiplendirme etkinliği, şiir dinletisi, halk oyunları, voleybol, bilardo, eskrim, futbol turnuvaları, tarihi ve turistlik yerler gezisi, bisiklet sürüşü, kemençe ve horon gösterisi, canlı resim performansı gösterimi, piknik, Osmanlı Çileği yarışmaları gibi çeşitli etkinliklerin yer aldığını söyledi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!