Karadeniz Ereğli

KDZ. EREĞLİ, DAHA GÜZEL OLACAK

KDZ. EREĞLİ,  DAHA GÜZEL OLACAK

 Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin ilçe merkezindeki çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Atatürk Anıtı Çevre düzenlemesi sürerken, anıt kavşağındaki süs direkleri de söküldü. Ortacami mevkiindeki DSİ su hatların üstü betonla kapatıldı. Ereğli ilçesinin şehir girişi 250 süs eriği ve 700 Mavi Servi dikimi ile ağaçlandırılıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi Bahçeler Müdürlüğü’nce, Gülüç beldesi ile Ereğli Devrek yol ayrımı güzergahı arasındaki yürüme yoları yeşillendirilmeye başlandı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın düğmeye basmasıyla birlikte ilçe merkezindeki çalışmalar hızlanarak,  ilçe şantiye havasına girdi. Konuya ilişkin Kdz. Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Çarşı merkezindeki çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “17 yıl önce yapılan Anıt Kavşağındaki ekonomik ömrünü tamamlayan 7 adet süs ve aydınlatma direkleri söküldü. Bu alanda peyzaj çalışması ve çiçeklendirme yapacağız" dedi.  Atatürk Anıtı düzenleme çalışmaları kapsamında Atatürk Büstü Kaidesi ile rölyeflerdeki eskiyen mermerlerin söküldüğünü ve yerine traverten kaplama yapılacağını vurgulayan Başkan Uysal, anıt çevresindeki taban düzenleme çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.  Orhan Gazi Caddesi, Ortacami mevkiindeki DSİ İçme Suyu İsale hattının çalışmaların bitmek üzere olduğunu ve üstlerinin belediye tarafından betonla kapatıldığını ifade eden Başkan Uysal, “İlçe merkezimizdeki yoğun çalışmalar nedeniyle geçici olarak verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı halkımızın anlayışına sığınıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde daha güzel olacak.” dedi.

Diğer yandan,  Ereğli ilçesinin şehir girişi 250 süs eriği ve 700 Mavi Servi dikimi ile ağaçlandırılıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi Bahçeler Müdürlüğü’nce, Gülüç beldesi ile Ereğli Devrek yol ayrımı güzergahı arasındaki yürüme yoları yeşillendirilmeye başlandı.  Ağaç ve çiçeklendirme yanı sıra mevcut alanların bakım ve onarım çalışmalarıyla, ilçe girişinin güzelleştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Park ve Bahçeler Müdürü Etem Özdemir, son 3 yılda 130 bin metrekare olan yeşil alan sayısının 250 bin metrekareye çıktığını vurgulayarak şöyle dedi: “Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’ın direktifleri doğrultusunda yeşil alanları artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devrek Yol ayrımı Gülüç arasında yol kenarındaki yeşil alan düzenlemelerimizin ardından ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Bu bölgede 250 süs eriği ve 700 Mavi Servi dikimi yapıyoruz.” Özdemir, ayrıca Gülüç ile Kepez mahallesi arasındaki karayolu orta refüj ile şehrin değişik noktalarında çiçeklendirme çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!