Karadeniz Ereğli

EBİL’DE BAŞARDILAR!

EBİL’DE BAŞARDILAR!

 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ebil Eğitim Kurumlarında gördüğü kurs ile Kamu Personeli Seçmi Sınavı’na (KPSS) giren anne Esra Topkaya, Kimya Türkiye İkincisi oldu.

Anne Topkaya, 2014’de üniversiteden mezun olmasının ardından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS Lisans ve Ana Bilgisi sınavlarına hazırlanmaya başladığını söyledi.

Bir çocuk annesi Topkaya, öğretmen eşi ile birlikte uzun yıllar çalışarak girdiği sınavlarda başarıyı elde edemediğini belirterek, şunları kaydetti: “Mezun olduğum yıldan itibaren zorlu bir süreç geçirdim. Girdiğim KPSS sınavlarında istediğim başarıyı elde edemedim. Ardından, EBİL Eğitim Kurumlarındaki kurslara katıldı. Burada bir yıl süre ile aldığım eğitim sonrası girdiğim KPSS sınavında Türkiye ikinciliği elde ettim. Bundan dolayı son derece mutluyum. Çocuklu bir anne olunca eğitim almak zorlaşıyor ancak dershaneye gitmek çalışmayı sisteme sokuyor. Ereğli’deki arkadaşlarımın da başarılı olmaları amacıyla Ebil Eğitim’de kurslara katılmalarını öneriyorum.”

MEZUN OLDUĞU İLK YIL EBİL’LE…

Diğer yandan, Üniversiteden bu yıl (2020) mezun olan Neslihan Yiğit de, mezuniyetinin ilk yılında KPSS’yi EBİL’de aldığı eğitim sayesinde -kendi dalında ikinci olarak- kazandığını ifade ederek, şöyle dedi:

“Benden önce sınav kazanarak ataması gerçekleşen arkadaşlarımın da tavsiyeyi ile bir yıl süreyle EBİL’de kursa katıldım. Dershanemizde öğretmenlerimiz rehberlik başta olmak üzere her biri alanlarında çok iyiler. Pandemi süresince ise kurumların kapatılacak olmasından endişe duydum. Çünkü GKGY ve eğitim bilimlerini de buradan yürütüyordum. Ama dershanemizin uyguladığı sistem de gerçekten harikaydı. Her şeyimiz programlıydı. Hiçbir zorluk çekmedik. Her şekilde eğitim aldık. Pandemi sürecinin kendi adıma avantaja dönüştüğünü gördüm. Bu şekilde daha çok başarılı olduğumu düşünüyorum. Eğitimi uzaktan gerçekleştirdim. Pandemi sürecinin ardından kurumların açılmasıyla birlikte buraya denemelere geldim. Denemelerimiz de çok güzeldi."

LİKOĞLU: EKİP DE YAYIN DA ÖNEMLİ

EBİL Eğitim Kurumları Kurucusu Fevzi Likoğlu ise ülkede bilgisayar kullanımına başlandığı yıllarda “Ebil Bilgisayar Kursu”nu Karadeniz Ereğli’de hayata geçirdiklerini hatırlatarak, şöyle dedi:

Yıllar içinde; dil, liselere ve üniversiteye hazırlık, sınavları ile birlikte faaliyetleri sürdürmeye başladık. Eğitimlerimiz devam ederken alanda KPSS sınavı gündeme geldi. KPSS kursunu aldık. Franchising anlaşmalarımız oldu. Burada ekip de yayın da önemli. O yıllarda kurum olarak başladığımız ekiple halen devam ediyoruz. Başarının sırrı da uzun vadeli ekiple çalışabilmektir. Bizim de bugünkü başarımızın sırrı o ekibin devamlılığını sağlamamızdır. Huzurlu bir şekilde çalıştıklarından kaynaklıdır. Üniversite hazırlık kurslarımız da o dönemdeki açığı üniversiteye hazırlık ve lise hazırlık kursları adı altında pekiştirdik.

BAŞARININ SIRRI CİDDİYET

Dört yıldan beri bütün kurslarımızı Çaycuma şubesi ile birlikte 6070 personel ile pekiştirmekteyiz. Bu başarının sırrı ciddi çalışmaktır. Biz hiçbir zaman maddiyatı ön plana almadık. Ticari kuruluşuz ama önce hiçbir zaman para demedik. İşimizi yaparken önce hizmet diye konuştuk. Öğrencinin ihtiyacı ve isteği olan hiçbir şeyden kaçmadık, nerede varsa bulup getirdik. Çünkü biz bütün öğrencilerimizle, velilerimizle kader birliği yapıyoruz.

KAZANMAYA ODAKLIYIZ

Süreç bittiğinde eğer KPSS öğretmen adayı ise öğretmen olması gerekiyor. Dil öğrencisi ise dilini en iyi şekilde öğrenip onu dönüştürmesi gerekiyor. Üniversite hazırlık veya LGS öğrencisi ise sezon bitimi bunu kazanması gerekiyor. Bizim odaklanmalarımız hep kazanmaya yöneliktir. Bu süreçte en iyi ekip, en iyi yayın, en iyi idareci ile çalışacaksın. Parayı her zaman ikinci planda bıraktığınızda önce hedefinizde hizmet varsa gerçekten buna ulaşıyorsunuz.

ÖNCE HEDEF DİYORUZ

Bizim başarımızın sırrının altında önce hedef demişiz. Bizim inandıklarımızla beraber hedefe kilitlendiğimiz arkadaşlarımızla hedefe kilitlenerek kader birliği yaptık. Gariban bir öğrencinin bu dershanelere gitme hakkı yüzde 100 vardır. Parası olan gelsin olmayan gelmesin diye böyle bir dünya yoktur. Biz diyoruz ki her kesime hitap ediyoruz.

PARA İKİNCİ PLANDA!

Paran yok mu az varsa az öde, sıran hazır. Bizim öğrencilerimize hedef odaklıyız, söz verdiğimiz bütün sözleri yerine getiririz. Bizde her sene grafik yüksektir. Şu anda üniversite hazırlık kurslarımızda yüzde 8899 üniversiteye yerleştirmişiz. LGS hazırlık kurslarında yüzde 6768'lerdeyiz. KPSS kurslarında şu anda puanlamaya baktığımız zaman ortalamaya inanıyorum ki atamalar Şubat ayında olabilir. 130 bin 140 öğretmen adayımız direk atanıyor." Likoğlu, Türkiye derecesi elde eden Topkaya ve Yiğit'e plaket takdim edilirken, elde ettikleri başarıların kendilerini gururlandırdığını sözlerine ekledi.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!