Zonguldak Merkez

BU YOLDA 10 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

BU YOLDA 10 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ereğli-Zonguldak karayolunun Devrek Caddesi’nde kavşak çalışmaları yarım bırakılan ‘Cevizler’ olarak bilinen mevkide yaşanan ölümlü trafik kazaları, aileleri de çevrede oturan sakinleri de endişeye düşürüyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 3 üniversiteli öğrencinin yaşamını yitirdiği son kaza, sorunun ne derece büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 2006 yılından bu yana Yeşiltepe Kepez karayolunda 127 tane kaza oldu. Meydana gelen bu kazalarda 254 kişi yaralanırken 7 ölümlü kaza oldu. Ölümlü kazalarda ise 10 kişi hayatını kaybetti. Yolda karayolunun hatası olduğu iddia edilirken Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ereğli Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek” Karayolun da hatası var, yol sağa dönüyor, sola yatıyor. Biraz süratli geldiğin zaman kaza kaçınılmaz oluyor. Kaza genelde aynı noktalarda oluyor “ dedi.

 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, kazaların çoğunlukla yaşandığı Devrek Caddesi, insanların korkulu rüyası haline geldi. Aynı zamanda Ereğli-Zonguldak karayolu olarak kullanılan yaklaşık 2 kilometrelik güzergâhta her yıl çok sayıda meydana gelen kazalar arasında yaşanan ölümler, sorunun büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Hemen hemen her yıl ölümlü kazanın meydana geldiği Devrek Caddesi,-Kepez Mahallesi güzergâhında son yaşanan kaza ise gerek aileleri, gerekse mahaldeki sakinleri endişeye düşürüyor. Özellikle ‘cevizler’ olarak bilinen Yeşiltepe mevkisindeki kavşak, kazaların daha çok yaşandığı bölge olarak biliniyor. Bölgede, bir süre önce Karayolları’nca çalışma başlatılan ancak yarım bırakılan kavşaktaki düzensizliğin kazalara sebebiyet verdiğini ileri süren vatandaşlar, “burada onlarca ölümlü kaza yaşandı. Yoldaki sorun ortada, bunu yetkililer görmüyor mu?” şeklinde yorum yapıyor.

Meydana gelen kazaların ‘aşırı hızdan’ kaynaklandığını savunanlar da var. Bazı çevrelere göre, yolun eğim yanlışlığının yanı sıra aşırı hız yapan sürücülerin de kazaya sebebiyet verdiği dile getirilerek, “elbette karayolları gerekli çalışmayı yapmalı ve güzergah daha düzenli hale getirilmeli. Ancak, güzergâhta araçların aşırı hız yapmaları da gözden kaçırılmamalı. Yaşanan son kazada da aşırı hızın etken olduğu görülüyor. Daha öncekilerde de durum aynıydı” yorumları yapılıyor.

 SON KAZADA 3 CAN GİTTİ!

 Geçtiğimiz günlerde mevkide yaşanan kazada önce direğe, ardından da bina duvarına çarparak durmasının ardından alev alan araçta biri yanarak 3 üniversite öğrencisi yaşamını yitirmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Direğin yıkılmasına da neden olan kaza sonrası olay yerinde adeta can pazarı yaşanırken, durumu öğrenen ailelerin yaşadıklarını görenler de gözyaşlarını tutamadı.

4 yıl önce de aynı direğe çarparak meydana gelen trafik kazasında da 4 kişi ölmüş, 1 kişi yaralanmıştı.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!