Zonguldak Merkez

KAVUKKAVLAĞI DERESİ S.O.S VERİYOR

KAVUKKAVLAĞI DERESİ S.O.S VERİYOR

Alaplı Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener, Kasımlı köyü içinden geçen Kavukkavla derenin olası bir sele afetinde taşkınlar yapmasının muhtemel olduğundan, köylülerimizin can ve mal kaybı yaşamaması için bir an önce dere yatağının temizlenmesi ve genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Yener, dere yatağının gelen taş ve molozlarla ayrıca çöplerle de dolduğunu olası bir sel afetinde dere içinde büyüyen ağaçların suyun akışını engellediğini bunun için dere içinde biraz çalışma yaptıklarını söyledi.

Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener derede çalışmaya gelen ekskavatör şoförünün çalışmayı yarım bırakarak gittiğini belirterek “Kavukkavla deresindeki tehlikeyi DSİ bir yazı ile anlattık cevap bekliyoruz., Kavukkavla deresinin 200 metre daha aşağıya doğru temizlenmesi gerekiyor. DSİ Kavukkavla deresinde kato tabir edilen iş makinesiyle çalışma yaptı ama yetersiz oldu. Burada tekrar 200 metre daha çalışma yapılması, dere yatağının genişlemesi ve derine inmesi lazım. DSİ'ye yazı yazdık cevap bekliyoruz. Olası bir sel afetinde dere taşabilir. Taşkın olduğunda bölgedeki köylü vatandaşlarımız can ve mal kaybına uğrayabilirler. Bu olumsuzlukların olmaması için dere yatağının bir an önce temizlenmesi ve genişletilmesi gerekiyor. Ayrıca çocuklarımız sıcak havalarda derelere girerek serinlemek istemektedirler. Fakat derelerimiz çöp ve molozlardan dolayı kirlenmiş durumda. İnsan sağlığını tehdit etmemesi içinde dere yatağında temizlik ve genişletilme yapılması lazım. Yetkililerin bu olaya duyarsız kalmamalarını temenni ediyorum” dedi

 

 

 

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!