Karadeniz Ereğli

SABAH, GÜNDÜZ, AKŞAM, GECE HER YERDE POSBIYIK…

SABAH,  GÜNDÜZ, AKŞAM, GECE HER YERDE POSBIYIK…

20 Kasım Cumartesi akşamı Kdz. Ereğli Yönder Site kulüpte bölgemizin en nadide turizm acentelerinden Eralyiğit Tur organizasyonunda fantezi müziğin beyefendi sanatçısı Coşkun Sabah’ın konserini izlemeye gittiğimizde Kdz. Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık’ın da geldiğini gördüğümde, “keşke 21 Kasım’daki Hamsi festivalinde de sahneye çıkmış olsa” diyerek kendi kendime bir sezlenişte bulundum.

Coşkun sabah sahnedeki yeri alır almaz o meşhur bestelerini ardı ardına söylerken, Site Kulüpteki izleyenlerin hepsi tek bir ağızdan o mükemmel şarkılarına eşlik etmeye başladı.

Bu esnada bir gözümde Kdz. Ereğli’nin gelmiş geçmiş en başarılı ve en babacan belediye başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’taydı..

Konserin sunucusu Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinden Mehtap Hanımın; Coşkun Sabah yarın akşam Atatürk anıtı önündeki büyük sahnede Kdz. Ereğli halkı ile saat:20.30’da buluşacak”  diyerek anons ettiğinde salondaki tüm izleyiciler ayakta alkışladı. Bizim düşündüğümüzü Kdz. Ereğli’de asrın belediye başkanı Halil Posbıyık, daha Coşkun Sabah sahneye çıkmadan bağlantı kurmuş ve onu Ereğli halkıyla buluşturmak için tüm girişimleri hazırlamış…

21 Kasım Pazar sabahı Kdz. Ereğli sahilinde dolaşma çıktığımızda ne bir koşuşturma, nede bir telaşe vardı… Herşey geceden ayarlanmış, hazırlanmış, sadece görevliler hamsi festivali için gelecek misafirleri bekliyordu..

Sıra sıra mangalların dizildiği Kdz. Ereğli sahili altı yılın ardından mangalların ateşlenmesiyle;

a)      Hamsi, balık hatta et, köfte kokusuyla

b)      Sevgi kokusuyla

c)       Özlem kokusuyla

d)      Müzik kokusuyla

e)      Dostluk kokusuyla

f)       Kemençe ve tulum müziği kokusuyla

g)      Derneklerin bir arada oluşmasından kaynaklanan kenetlenme kokusuyla

h)      Kdz. Ereğli esnafının ekonomik olarak nefes alması kokusuyla

i)        Aşıkların, nişanlıların hatta yeni evlilerin el ele tutuşma kokusuyla

j)        Düzce, Akçakoca, Alaplı, Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Kozlu, Kilimli ve Göçebey yerleşim yerlerindeki insanların bölge insanı ile buluşma kokusuyla

k)      Dünyanın en önemli demir ve çelik üreticisi, rekortmeni ve gururumuz ERDEMİR’in imalat ve üretim dumanı ile Kdz. Ereğli hamsi festivalinin balık dumanının bir araya gelmesinin verdiği tarifsiz kokusuyla,

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın liderliğinde başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir.

Bazı kesimlerin; yaşlıdır, ihtiyardır, düşer, kalkar dediği Halil Posbıyık’ın açılış, kurdele kesme ve yapılan yatırımları hizmete açma hızına birçok basın mensubu yetişememektedir.

Kdz. Ereğli’nin efsane Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son hamsi festivaliyle uzun yıllar ilçede yapmayan festival kültürünü yeniden geri getirmiş, halkını eğlendirmiş, esnafını ekonomik olarak güçlendirmiş, uzun yıllar Kdz. Ereğli halkına alıştırdı’ SEVGİ, BARIŞ; DOSTLUK’ Uluslar arası festival için önümüzdeki 2022 yılında daha güçlü ve daha görkemli yapılacağı konusunda referans vermiştir.

Hamsi festivalini stand stand dolaşırken yaşlı bir teyzenin elinde yarım ekmek içinde hamsi dolu halini gördüğümde yanına giderek, “Teyze afiyet olsun. Bir şeye ihtiyacın varmı” diyerek sordum..

Bana sevgi ve şefkatle bakıp ekmeğinden bir lokma ısırdı, yedikten sonra;

-Oğlum, onlarca zabıta hep aynı soruyu soruyor. Hiçbir ihtiyacım yok.

-Allah Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan razı olsun. Ben de ondan razıyım.

-Ramazan ayında evime sıcak çorbamı ve yemeğimi gönderir.

-Bayramda belediye görevlileri gelir, tatlımı hediyemi getirir ve ”Neye ihtiyacın var” teyze diye sorarlar..

-Benim kimsem yok ki. Benim bir avuç sevgiye ve insana ihtiyacım var, onu da Belediye başkanı Halil Posbıyık karşılıyor.

Dediğinde, öyle duygulandım ki…

Gözlerimden akan birkaç gözyaşını gizlemek için büyük çaba sarf ettim..

Halil Posbıyık bir efsanedir, o garip gurabanın çaresidir, o çaresizlerin çaresidir.

O, Neriman Posbıyık gibi bir Cumhuriyet öğretmenin eşidir.

24 Kasım Öğretmenler gününü başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve eğitimci dava arkadaşları ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın değerli eşleri öğretmen Neriman Posbıyık ve Alaplı, Ereğli Zonguldak ve tüm Türkiye’deki öğretmenlerimize hediye ederken, Kdz. Ereğli’de yaşarken, “ASRIN VE YÜZYILIN” belediye başkanı unvanını aldığını düşündüğümüz Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ilçeye çok büyük yatırımlar kazandıracağını düşünüyorum. Başta ilçenin yeni projesi çevre yolunun hayata geçmesiyle, trafik sorununa kalıcı bir çözüm sağlanacağını düşünüyorum.

Hamsi festivalinde 2002 metrelik mangalları halkıyla ateşleyen, geçmişte ilçeyi Guinness Rekorlar kitabına sokan başkan Halil Posbıyık’a,  2022 yılında yeni rekorlara imza atacağını ve yeni festivaller yapacağını söylediğinden dolayı güvenmek gerek..

Düzce, Sakarya, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Karabük, ve Bartın illerinde yaprak kımıldamazken Kdz. Ereğli ilçesinde yüz binlere  hitap eden festivali yapmak sadece Halil Posbıyık baba yiğidine nasiptir….

Saygılarımla…

 



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!