Alaplı

HER AYA BİR YAZAR " ETWİNNİNG PROJESİ İLE YAZARLARLA BULUŞUYORUZ

HER AYA BİR YAZAR

 Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Karşıyaka Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şeyma Yaşar tarafından yürütülen projede, biri kardeş ülke Azerbaycan olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden toplam on bir ortak okul ile yedi ay sürecek olan "Her Aya Bir Yazar" e Twinning projede sona gelindi.

Proje hakkında gazetecilere açılmalarda bulunan Karşıyaka Ortaokul Müdürü Ersan Atlıhan; “Projede öğrenciler, her ay farklı bir yazarın eserini okumakta olup sonrasında ise yazar ile çevrimiçi platformlarda söyleşiye katılmaktadırlar.

Proje süresince öğrenciler; Şöhret Doğruyol Sağbaş, Hanzade Servi, Arslan Sayman, Hakan Yıldırım ve Süleyman Bulut ile tanışma fırsatı yakalamış olacaklardır. Okunulan kitap ile ilgili web2 araçlarını da kullanarak farklı etkinlikler yapan öğrenciler, eşleştikleri okullardaki öğrenciler ile çeşitli işbirlikli çalışmalar ortaya koymaktadırlar. "Her Aya Bir Yazar" eTwinning projesi ile öğrencilerde düzenli  kitap okuma alışkanlığı oluşturmak ve öğrencilerin dört dil becerisi olan okuma, yazma, konuşma ve dinlemeyi tüm hayatlarında etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak  farklı web2 araçlarını kullanarak  yaratıcılık becerilerinin artmasını sağlamak hedeflenmiştir” dedi. 



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!