Zonguldak Merkez

REKTÖR ÖZÖLÇER’İN ‘10 KASIM’ MESAJI

REKTÖR ÖZÖLÇER’İN ‘10 KASIM’ MESAJI

 Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

 10 Kasım 1938’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bedenen aramızdan ayrıldığını, ancak Yüce Türk Milletine bağımsızlığı hediye eden ve tarihin akışına yön veren bu büyük devlet adamının hem kalbimizde hem de bıraktığı mirasta sonsuza kadar yaşayacağını dile getiren Rektör Özölçer’in mesajı şöyle;

 “Cumhuriyetimizin kurucusu, Yüce Türk Milletinin kahramanı ve İstiklal Savaşımızın başkumandanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Dehasıyla tüm dünyayı kendisine hayran bırakan, cesaretiyle adından söz ettiren ve ilkeleriyle tüm dünyaya ilham kaynağı bu büyük lideri ilelebet yaşatmak, bıraktığı mirasa sahip çıkarak ve onun gösterdiği yolda ilerleyerek sağlanabilir. Aziz milletimizin, başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesini unutmadan, onun bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak ve bu mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, canını gözünü bile kırpmadan bu vatan uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyorum.”



Yazı için 0 puan verdiniz

Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!