Köşe Yazarları

VALİ, BELEDİYE BAŞKANLARI VE BASIN

VALİ, BELEDİYE BAŞKANLARI VE BASIN

 Zonguldak valisi Mustafa Tutulmaz, 9 Haziran 2020 tarih ve 274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Zonguldak Valiliği görevine atanır atanmaz çok kısa sürede tüm ilçeleri gezerek yetkililerden ilçeler hakkında bilgiler aldı. Görev yaptığı her ilde güven veren tavırlarıyla beğeni toplayan vali Tutulmaz, 13 Eylül 2020 tarihinde Alaplı ilçesini ziyaret etti.

Ziyaretinde, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına başkanlık ederken OSB ile ilgili bilgiler aldı. Ardından Alaplı Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Ardından Gümeli Beldesini ziyaret eden vali, İl Özel İdaresi tarafından güçlendirme ve mantolama çalışmaları yapılan Gümeli İlkokulu’ndaki çalışmaları inceledi ve Gümeli Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, son olarak Gümeli Beldesinde bulunan 1161 ve 4117 yaşlarındaki porsuk ağaçlarını ziyaret ettikten sonra İlçeden ayrıldı.

Vali Tutulmaz, ak ve gök demeden tüm belediyeleri ziyaret etti.

Vali Tutulmaz, ilk geldiği günden bu güne kadar ki süreçte Alaplı ilçesi ile farklı ilgilendi. Çünkü turizme büyük önem veriyordu.  Hatta Zonguldak basını ile bir araya geldiği bir toplantıda, turizme verdiği önemi sürekli gündeme getirmiş ve bunu da en kısa zamanda yürürlüğe koyacağını ifade etmişti.

Sık sık Gümeli beldesini ve yaylalarını ziyaret etti. Bir defasında Gümeli Beldesi Doğandere Mahallesi halkı yolunu keserek; “Sayın valimiz, bizler toz toprak içindeyiz. Bizim yolumuzu asfalt yapmanızı istirham ediyoruz” diyerek isteklerini ilettiklerinde, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bu yol belediyenin sorumluluk alanında. Bu yolu Gümeli Belediyesi yapması lazım” dese de, Bu gün gelinen noktada; Gümeli yayla yollarının bakım ve onarım çalışmaları başlamasıyla, Doğandere mahallesi halkı da tozdan, topraktan kurtulmuş olacak.  Her vatandaş özel aracı ile Gümeli yaylalarına asfalt yoldan çıkıp hem piknik hemde yayla üzerinden Devrek ilçesi Eğerci ilçesine, Bolu ili Yedigöller doğal parkına ulaşım sağlayabilecek.

İşte bu devletin vatandaşına gösterdiği şefkatin ta kendisidir.

Şimdi bunları neden yazdım diyerek dudak bükebilirsiniz?

Vali Tutulmaz ve AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile birlikte çok sayıda daire müdürü geçtiğimiz hafta içinde yeniden Alaplı ilçesini ziyaret ettiler.

Alaplı için çok önemli bir ziyaretti.  Çünkü birçok daire müdür, il genel meclisi başkanı ve özel idare genel sekreteri bu ziyaret ile ilçemize geldi. Sabah ziyaretinde Alaplı Belediye başkanı Nuri Tekin, balıkçı barınağı inlemelerine katıldıktan sonra bir daha ziyaretle iştirak etmedi. Oysa ilçenin birçok sorunu ve hizmet bekleyen problemleri vardı.  

Başkan Tekin’in, birçok ziyarete vali ile birlikte katılıp özellikle, yeni devlet hastanesi inşaatına gelerek halkın kafalarındaki birçok soruyu orada devletin Zonguldak’ta ki en yetkili insanına sormasını herkes gibi bende beklerdim.

Bu sorulardan en önemlilerini şöyle sıralarsak;

1.       Hastane neden 50 yataklı da 100 yataklı değil. Bu hastane ilçenin 50 yıl sonraki nüfus rakamlarına göre planlanması doğru olmaz mı?

2.       Hastanede kaç uzman doktor olacak? Ortopedi, göz veya kalp damar uzmanı olacak mı? Çünkü ilçemizde kalp krizinden dolayı çok sayıda can kaybı oluyor.

3.       Hastanede tamağrofi, Emar (MR), ultrasyon ve röntgen gibi üniteler kurulacak mı? Bunları çözecek görüntüleme uzman doktorları hastanede bulunacak mı?. Yoksa şimdi olduğu gibi bu veya buna benzer sağlık problemlerinde yeniden Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine mi gidiceğiz.

4.       Hastane açıldıktan, eski hastane binalarına halkımız ve bizler,  sağlık meslek lisesi kurulmasını istiyoruz. Bu talebimize nasıl bakıyorsunuz?

Gibi soruları tüm yetkililerin olduğu ortam Alaplı halkı adına sormasını beklerdik.

Belediye başkanı derken Zonguldak’ta asrın belediye başkanı Halil Posbıyık’tan söz etmeden geçmek, hem adalete, hem insanlığa hem de Ereğli’ye hakarettir.

Her konuşması bir olay, her davranışı bir gündem, her ağzından çıkan da Ereğli’yi ne kadar çok sevdiğinin bir göstergesidir. Başkan Posbıyık, geçtiğimiz ay Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz önderliğindeki; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’dan oluşan heyeti Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı makamında kabul etti. Konu cami meselesi olsa da, Zonguldak’ın en yetkili kişilerini beklide bir belediyede ilk defa bir araya getirdi.

Bu buluşmayı sağlayan başkan Posbıyık, sanki sıradan bir toplantıymış gibi açıklama yaparak halkının güvenini bir defa daha kazanmış oldu.

Başkan Posbıyık bu hafta bir ilk daha gerçekleştirerek Zonguldak tarihine adını altın harflerle kazıdı. Düzce, Karabük, Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Kozlu, Kdz. Ereğli ve Alaplı basınından oluşan 130 gazeteciyi bir araya getirerek Kdz. Ereğli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttı. Kdz. Ereğli’nin sanayi kenti olmasının yanında turizmde de iddialı olduğunu söyleyerek “Denizin mavisi, Ormanın yeşili, Güneşin sarısının Orjinal renkleri, Dünyada sadece Karadeniz. Ereğli'sinde vardır. Rahmetli Michael Jackson da onun için Ereğli’ye gelmek istemişti, eksikliğini gidermek için ama maalesef tam buraya geleceği zaman rahmetli oldu. Ama şimdi vokalisti buraya geliyor, sanırım Eylül ayında… Ona vasiyette bulunmuş vokalistine... Vokalisti gelecek o orada zaten ne amaçla geldiğini de anlatacak inşallah” diyerek Eylül ayında yapılacak festivale bölge insanını davet eden çok akıllı bir belediye başkanı olduğunu 130 bölge gazetecisine gösterdi.

Bazı belediye başkanları basına aboneliklerle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin arkasına sığınarak, basına abonelik ücreti adı altında önenen bedelleri ödememek için her yolu deniyorlar. Kdz. Ereğli belediyesi, her ayın son günü faturanızı getirin diyerek mesaj atarken bazı belediyeler hala inceleme ve araştırma peşindeler.

Belediyelerin yerel basına verdiği değer, onların baştan aşağıya yalayan haberleri ile değil emekçi ve zor günler geçiren gazetecilere sahip çıkmakla mümkündür.

Belediye başkan ve yardımcıları, Gazetecileri; böl, parçala yönet düşüncesinde olmamalı. Belediye başkanları önce hoşgörülü ve anlayışlı olmalı. Başkan,

Belediye başkanları ve yardımcıları; gazetecinin kendisi yada yakınının eleştirirsel  bir paylaşımından ötürü;  “yıkın şu çınarı” dememeli.  Bizler çınarların altını oyarak yıkılması için zemin hazırlayan yetkilileri de yakın zamanda gördük. Çınarları yıkılırsa bir daha eski halini asla almaz.

İşte bu kriterlerden dolayı en başta Kdz. Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık’a yerel basına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Maddi manevi şekilde yerel basını destekliyor. Biz gazeteci dostumun belediye başkanına ithafen; “ bize çiçek göndereceğinize çiçek parasının yanına bir daha koyup bütçemize katkı sağlayın” dediği anı gün gibi hatırlıyorum. Bence de çok haklıydı. Cengaver ve fedai edasıyla  gazetecileri savunan yaklaşımından dolayı  isim vermeden gazeteci dostumuza teşekkür ediyorum.

Ama Halil Posbıyık, hem meddi hem de manevi olarak tüm yerel basın camiasının gönlünde taht kurmuştur.

Halil Posbıyık için “BATIKARADENİZ’DE ASRIN BELEDİYE BAŞKANI” dememiz boşuna değildir. Allah sağlık ve sıhhat versin.

Ona bu unvanı 25 yıldır Kdz. Ereğli’yi adam gibi yönettiğinden dolayı halkı seçmeni kısaca AŞKI vermiştir.

Keşke diğerleri de, kavgalarını basın ile değil, ilçesine hizmet alamadıkları yetkililerle yapsalar ve ilçelerini bir basamak daha yukarılara taşısalar,  “küçük olsun ama benim olsun” demeden ilçelerine hoşgörü ile hizmet edebilseler.

Kalın sağlıcakla..

Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Yazı Yorumu, Bu yazı için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!