ALAPLI DALTONLARINI ÖZLEDİ
Alaplı’da kurumlar, kuruluşlar ve kişiler arasındaki kopukluklar her geçen gün daha da ilerleyerek uçuruma doğru ilerliyor. Geçmiş yıllarda siyasi parti ilçe başkanları bir araya gelerek ayda bir defa toplanır yemek yada kahvaltı yaparlar sorunları tartışırdı. Oda başkanları da yemek yada kahvaltıda bir araya gelir sorunları masa yatırırdı. Alaplı’daki sorunları tartışır konuşurlardı. Bu sanki bir gelenek haline dönüşmüştü. Konuşulan veya tartışılan sorunlardan muhakkak ele alından bir yada iki konu çözüm aşaması için yetkililere sunulurdu. Hatta bir ara DALTONLAR lakabını alan oda başkanları gündemi değiştirebilecek kararların altına imzalarını attıkları da görülmüştü. Geçmişte, 17 Şubat birlik beraberlik günü kutlamaları yapılırdı. Bu esnasında, Alaplı Protokolü, esnaflar, iş adamları, vatandaşlar bir araya gelerek Alaplı’nın geleceğini tartışırlardı. Her konunun konuşuldu tartışıldığı bu toplantılarda çok sert açıklamalar ve tartışmalar yapılırdı, ama toplantı sonunda kırgınlık ve darılma olmazdı. Çünkü orada daha güzel yaşanabilir bir Alaplı nasıl olması konuları tartışılırdı.
Şimdi Alaplı’ya baktığımızda, protokol dahil, kurumların başındaki kişilerin ancak resmi kutlamalarda bir araya geldikleri, nezaketen bir birlerine selam verdikleri görülmekte.
Alaplı’da dağ gibi büyüyen sorunlar var. İşsizlik dağ gibi büyümüş durumda. Vatandaş aç, vatandaş umutsuz, vatandaş kararsız. İşsizliğin faturasını çocuklar çekiyor. Çünkü ekonomik sıkıntılardan dolayı boşanmalar artmış durumda.
Bu şekilde Alaplı’nın hangi sorununu çözebilir?
Alaplı’da, Tersaneler beklemede, Liman Projesi beklemede, OSB beklemede, Jeneratör fabrikası beklemede, Dolgu alanı beklemede, Fatih Köprüsü beklemede, Merkeze gelmesi planlanan pazaryeri beklemede.
Bu kadar bekleyen projeler ve sorunlar varken Alaplılıyım diyen, sevdalılar, gönüllüler, siyasetçiler, sorumluluk sahipleri neden beklerler?
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, kendi ekibiyle baş başa mücadele vermeye çalışıyor. Geçmişte Alaplı’da belediye başkanlığı iktidar partisindeydi. Bundan dolayı bir şekilde iktidarın nimetlerinden faydalanabiliyorlardı. Hatta belediye başkanlığına koltuğuna, başbakanın yakın arkadaşı emanetçi belediye başkanı bile oturdu. Ne kazandık kocaman bir hiç…
Alaplı gibi küçük nüfuslu ilçelerde iktidar partisinin belediye başkanı değilseniz, tüm siyasileri kucaklayacak bir platform hazırlamalısınız. Bunun içinde herkese eşit derece yaklaşmak gerekir.
Yanındakilere ve danışmanlık yapan kişilere Çimenoğlu’nun, Demokrat Partiden belediye başkanı seçildiğini fakat Alaplı’nın belediye başkanı olduğunu birileri hatırlatmalıdır. Olası bir protokol toplantılarına ve davetlere giderken ara sırada muhalefetten sorumluluk sahibi kişileri yanına alması oluşacak platform için bir araçtır.
Alaplı’da seçilmiş en büyük kurum Belediye başkanlığı olduğu göz önüne alınırsa, taşın altına elini sokması gereken kurumda ilk olarak Alaplı Belediye başkanlığı ve onun başkanıdır.
Birlik ve beraberlik sağlanacaksa bunun ilk ve en büyük ayağının Alaplı Belediye Başkanlığı olduğunu kurmaylarına birileri hatırlatmalı, kurmayları da başkanı yol haritası çizmelidir.
Dağ gibi büyüyen sorunların aşılması için, iktidar muhalefet ve diğer kurumların bir araya getirilmesi sorumluluğu ilk olarak belediye başkanına düşmektedir. Bunun içinde başkanın adamlarının objektif ve çağdaş fikirlere sahip olması gerekmektedir.
Belediye başkanı ile belediye meclisi üyeleri, ilçe siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar derneği, oda başkanları ayda bir kezde olsa bir araya gelerek istişarelerde bulunmalıdır. 17 Şubat ruhunu tekrar yaratmaları gerekmektedir. Yoksa….. Allah korusun!