Alaplı

ALAPLI DA DİYALİZ ÜNİTESİ ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI

ALAPLI DA DİYALİZ ÜNİTESİ ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI

Alaplı Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi hizmet binası çevresinde Alaplı Belediyesi’nce yürütülen çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Hastane girişi ve Diyaliz Ünitesi hizmet binası çevresinde beton kaplama çalışmalarının tamamlandığını, duvar ve çimlendirme çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

   Alaplı Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’nin bugüne geliş süreciyle ilgili olarak da bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Bölgemizin ve Alaplı’nın çok büyük ihtiyacı olan, Devlet Hastanemiz için elzem olan diyaliz ünitesinin inşaatı artık hemen hemen bitme ve açılış aşamasına geldi. Alaplı’ya ilk defa diyaliz ünitesi kurma fikri 1995 yılında ben belediye başkanı olarak Almanya’ya gittiğim zaman orda ‘Gümelili’ ve ‘diyaliz hastası’ olan bir vatandaşımızın ‘Memleketi Alaplı’ya tatil için gelmek istediğini ancak Ereğli’deki hastanenin diyaliz bölümünde yer bulamadığını, kendisine yardımcı olmamız durumunda bu imkanı bulabileceğini’ söylemesiyle ortaya çıkmıştı. Almanya’dan döndükten sonra o dönemin Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi ile görüştüm, Düzce ile görüştüm, fakat çok sıra olduğu için memleketine uzun yıllar gelemeyen gurbetçi vatandaşımızı sıraya aldıramadık. Tabii, o zaman özel diyaliz merkezleri de yoktu. Ben bir doktor olarak Alaplı’da diyaliz eksikliğinin hissedildiğini o zaman anladım ve muhakkak burada bir diyaliz bölümü açılması lazım diye düşündüm. O zaman Alaplı Devlet Hastanesi yoktu; sonra hastane de bitirildi. 2005 yılında diyaliz ünitesinin projelerini çizdirdik; Sayın Kaymakamımız Aydın Memük’ün önderliğinde, hep beraber, elbirliğiyle, Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi’ni temel atma aşamasına kadar getirdik ve temelini attık. Daha sonra Sağlık Bakanlığı diyaliz ünitesinin yapımını üstlendi ve Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan’ın da katkılarıyla binamızın inşaatını bitirdik. Ben iddia ediyorum,Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarına, yönetmeliğine ve uygulamadaki pratikliğine bakarak, burası bölgenin en güzel diyaliz merkezi. Sağlık Bakanlığı’nın, Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun dört dörtlük bir diyaliz merkezi yapıldı” dedi.

  Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ünite’nin hizmete girmesi için çevre düzeni eksiklerinin giderilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı.

“Diyaliz merkezinin hizmete girmesi için çevre düzeninin yapılması gerekiyordu; Bakanlıktan gelen ödenekle çevre düzeni ihaleye çıkarıldı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Fakat, ödeneğin yetmediği noktalarda Alaplı Belediyesi olarak biz devreye girdik, Hastanenin girişinde zemin betonlaması, diyaliz merkezi bahçesinin betonlanması, merdivenlerinin yapılması, su basmanları ve dolgu işlerini  üstlenerek yapılması gereken bu çalışmaları tamamladık. Şimdi, diyaliz ünitesinin çevresinde duvar çalışmaları, toprak sermek suretiyle çimlendirme çalışmalarını yapacağız ve diğer ufak tefek eksikleri de giderildikten sonra hizmete hazır hale gelecek. Bu diyaliz merkezinde emeği geçen herkese Alaplı halkı ve hastalarımız adına tekrar teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’a, Valimiz Erdal Ata’ya, Kaymakamımız Aydın Memük’e, iktidar ve muhalefet partilerinin ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, basına, tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Elbirliğiyle ortaya çıkarılmış olan bu hizmet, hastalarımıza ve Alaplı’ya hayırlı, uğurlu olsun”



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!