Alaplı

ANADOLU ENGELLİLER DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI

ANADOLU ENGELLİLER DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şubesinin olağan üstü genel kurulu gerçekleştirildi.

  Alaplı Çay Bahçesi tesislerinde gerçekleştirilen olağan üstü genel kurula Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı İsrafil Bayrakçı, Alaplı Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Şengün, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, siyasi parti temsilcileri, dernek yönetimi ve üyeler katıldı.

  Olağan üstü genel kurul toplantısında konuşan Anadolu Engeliler Birliği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, ilçede bin engelli vatandaşın yaşadığına dikkat çekti. Herkesin engelli olmaya aday olduğunu vurgulayan Korkut, “ Ülke nüfusumuzun yaklaşık 8,5 milyonu engelli olup; Alaplı’mızda da yaklaşık 1000 civarında engellimiz yaşamaktadır. Hiç kimse kendi isteği ile engelli doğmamış ya da sonradan engelli olmamıştır. Önemli olan bir insanın çeşitli sebeplerle engelli olması değil; engeline rağmen kendisine, ailesine, çevresine hatta yaşadığı topluma nasıl faydalı olabileceğini düşünmesi ve bu düşünceyle hareket etmesidir. Derneğimiz Alaplı’da yaklaşık 2,5 yıldır hizmet vermektedir. Bu süre zarfında engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya ilişkin bazı çalışmalar yapılmıştır. Sizlerde takdir edersiniz ki; daha henüz yolun başındayız. Bu yol; her anlamda engelsiz bir Alaplı’yı inşa etme yoludur. Böyle bir Alaplı inşa edilene kadar görevimiz devam edecektir. Elbette ki engelsiz bir Alaplı’yı inşa ettiğimiz zaman görevimiz bitmeyecektir. Engellilerimize yeni kazanımlar sağlamak noktasında bu görev ilelebet devam edecektir” dedi.

   Alaplı Kent Konseyi Engelliler Komisyonunun çalışmaları neticesinde ilçedeki engellilere yüzde 50 su indiriminin sağlandığını kaydeden Korkut, “ Alaplı Kent Konseyi bünyesinde kurmuş olduğumuz engelliler komisyonumuzun çalışmaları neticesinde Alaplı’da yaşayan engellilerimize yüzde 50 su indirimi sağlanmış ve ücretsiz otopark tahsis edilmiştir. Ayrıca yeni yapılan kaldırımlara engelli rampası yapılmasına dikkat edilmesi bizleri memnun etmektedir. Yine komisyonumuzun hazırlamış olduğu rapordaki maddelerden biri olan toplu taşıma araçlarında engelli rampası bulunması ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde geçtiğimiz günlerde Alaplı Belediyesi Özel Halk Otobüsleri bünyesinde istenilen şartlara uygun bir araç hizmet vermeye başlamıştır. Biz dernek olarak Alaplı Belediyemizin engellilere ilgilendiren bu tip çalışmalarını takip ediyor ve teşekkür ediyoruz. Bizler için önem arz eden ve engellilerimizi yakından ilgilendiren bir hususta Alaplı’daki kaldırım işgalleri meselesidir. Altını çizerek ifade etmek isterim ki; bu bir garabettir. Belediye yetkililerinden aldığımız bilgi esnaflarımızın dükkanından 30 cm ye kadar izin verildiği yönündedir. Hiç kimse eline metreyi alıp harita mühendisleri gibi her gün ölçüm yapacak değildir. Alaplı’mızda bulunan sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek kamuoyu oluşturmak suretiyle hem engellilerimizi hem de Alaplı halkımızı bu çileden kurtarmak noktasında Alaplı Belediyemizin bu işe kesin çözüm bulması anlamında Belediye Yönetimine yardımcı olmalıdır” dedi.

  Engelli vatandaşlarsan derneğe sahip çıkmalarını beklediklerini ifade eden Korkut, “ Engelli kardeşlerim sizlerden isteğimiz şudur ki, derneğimize hep birlikte sahip çıkalım ve bizlerin daha engelsiz ve müreffeh bir Alaplı’da yaşamamız için el ele vererek birlikte çalışalım. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel günümüzde aramızda bulunmak suretiyle bizleri onurlandıran başta Genel Başkanımız Sayın İsrafil Bayrakçı olmak üzere tüm misafirlerimize şükranlarımı sunarken derneğimizde bugüne kadar görev yapmış arkadaşlarıma teşekkür ediyor yeni seçilecek arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

   Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen ve 50 üyenin oy kullandığı seçimlerde yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

   Seçim sonucunda yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu.  

Yönetim Kurulu üyeleri: İsmail Korkut, Ramazan Ulupınar, Recep Öztürk, Nilay Yıldız Pertev, Yusuf Seyfeli, Rukiye Er, Aslı Okur Konuşmaların ardından 101 üyeden

Denetim Kurulu üyeleri: İsmet Sönmez, Önder Karakaya, Nurettin Doğan



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!