Alaplı

EREĞLİ BELEDİYESİNİN 2010 YILI KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

EREĞLİ BELEDİYESİNİN 2010 YILI  KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

 Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı birimler tarafından yapılan çalışmalarda toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren hizmetler gerçekleştirilmesine özen gösterildi.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şerafettin Akbulut, müdürlük olarak 2010 yılı içerisinde yapılan çalışmaları şu şekilde sıraladı;

 

 

 

·        Alemdar Müze Gemisi’nin tüm yetki ve  sorumlulukları imzalanan bir protokolle Ocak  2010’da  belediyemize  devredilmiştir.

 

·        Çekül Vakfı’nın 2003 yılından beri  Tarihi Kentler Birliği  üyesi belediyelerle ortaklaşa yürütmekte olduğu  “Kentler Çocuklarındır  projesi kapsamında yer alan  “ Kültür Elçileri Eğitim Programı  belediyemizle işbirliği halinde 14–15–16 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

·        Belediyemiz personeline yönelik etkili iletişim,  beden dili, şeffaflık, güleryüzlülük vb. konuları içeren Hizmet içi Eğitim seminerleri düzenlenmiştir.

 

·         Belediyemiz   kültür   yayınları  olan   “Halil Posbıyık Depremi anlatıyor” , “ Halil Posbıyık  Sevgi  Barış  Dostluk’u  anlatıyor “,   “ Halil Posbıyık Çevreyi  anlatıyor”, “Halil Posbıyık Trafiği  anlatıyor” ,  “ Bunları Biliyor musunuz?” basıldı ve hem çocuklarımıza hem de yetişkin vatandaşlarımıza eğitim ve bilgilendirme amaçlı dağıtılmaktadır.

 

·        Belediyemiz  Türk  Sanat   Müziği  Topluluğu tarafından  Şubat  ve  Mayıs   aylarında  halkımıza ücretsiz  konser düzenledik.

 

·        Sosyal   Sorumluluk  Projesi   kapsamında,  Turgut Özakman’ın kaleme Aldığı ve Mart   ayında  gösterime giren “Dersimiz  Atatürk “ filmi ilçe merkez ve köylerindeki okullarda öğrenim görmekte olan yaklaşık 12.000 öğrenciye ücretsiz olarak izlettirildi.

 

·                   23  Nisan  Ulusal  Egemenlik ve Çocuk  Bayramı  etkinlikleri çerçevesinde belediyemizin   daveti   neticesinde Ukrayna, Gürcistan  ve  Romanya’dan folklor ekipleri   şehrimizi  ziyaret  ederek,  çeşitli   gösteriler  sergilediler.

         Ayrıca  yine  aynı  etkinlik kapsamında 22 Nisan günü Radartepe’de   Uçurtma Şenliği düzenlendi.

 

·        2-3-4  Temmuz   tarihlerinde  Uluslar arası   Sevgi  Barış  Dostluk                           

Kültür  ve  Sanat Festivali’nin  17.sini  düzenledik.   Her yıl olduğu gibi  bu yıl da geniş katılımın olduğu  festivalde  Türkiye’nin en ünlü ses sanatçılarının verdikleri konserler, çok değerli şair ve yazarların söyleşi ve imza günleri, resim sanatının çok  kıymetli 2 ustasının resimlerinden oluşan resim sergileri, kardeş kentlerden ve diğer yabancı ülkelerden gelen folklor ekiplerinin gösterileri, sinema dünyasının  ülkemizdeki  çok önemli 2 isminin söyleşisi gibi pek çok etkinlik festivalimiz  kapsamında gerçekleştirilmiştir.

 

·        31 Temmuz tarihinde sponsor firmalarımız ve hastanemizin                  

             Katkılarıyla 16.Geleneksel Sünnet Şöleni’ni gerçekleştirerek 150 çocuğumuzu sünnet ettirdik.

 

·        Ramazan ayı boyunca  Sahil bandı Amfi  Tiyatro’da;   Hacivat,  Karagöz,    Ortaoyunu , Meddah , Kavuklu ile Pişekar,   çocuk  tiyatrosu  gibi  pek  çok  etkinlik  her  akşam iftardan sonra Ereğli halkının beğenisine  sunuldu . Ayrıca 03 Eylül akşamı Kdz Ereğli Müftülüğü’nün Tasavvuf Müziği Konseri, 04 Eylül akşamı Ahmet Özhan konseri ve 05 Eylül akşamı Mübarek Kadir Gecesi’nde 200 0 yılı Dünya Kuran-ı Kerim Okuma birincisi Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi Ali Karalı önderliğinde icra edilen Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatih Koca önderliğinde icra edilen Tasavvuf Musikisi ve Sema Gösterisi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Ali Karalı tarafından Ankara’dan getirilen Peygamber efendimizin mübarek Sakal-ı Şerif’i Kdz. Ereğli halkının ziyaretine açılmıştır.

Bütün bu etkinliklerin yanısıra ilki Emniyet Teşkilatı mensupları ve ailelerine; ikincisi Sivil Toplum örgütleri temsilcileri, Basın kuruluşu sahipleri ve muhtarlara, sonuncusu da Kadir Gecesi’nde Kdz Ereğli protokolü ve çeşitli derneklere olmak üzere 3 adet iftar düzenledik.

Yine Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 1.900 aileye kumaya yardımında bulunduk.

 

·        Arife Günü Şehir mezarlığında Kdz Ereğli Müftülüğü’nün katkılarıyla Mevlid-i  Şerif okutuldu.

 

·        Eylül ayında okulların açılması sebebiyle ihtiyaç sahibi 400 öğrencimize kırtasiye yardımı yapıldı.

 

 

·         Basın ve Halkla İlişkiler Birimi sorumluları ile Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü 27 Eylül’de gerçekleştirilen “Belediyelerin Basın PR 

           Çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlar” konulu seminere 

           katıldılar.

 

·        17 Ekim Günü Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden 

 Prof. Dr Recai Pabucu’nun konuşmacı olarak katıldığı  “Kadınlarda Kanser ve Tüp Bebek Tedavisi Semineri” düzenlenerek kentimiz merkez ve özellikle kırsal kesiminde yaşayan kadınlar konuyla ilgili bilgilendirildi ve ücretsiz muayene ve tetkikleri için randevu almaları sağlandı.

 

·                    18-25 Ekim 2010 tarihleri arasında Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında gerçekleştirilen bir Gençlik Değişimi projesi olan GENÇLİK MASALLARI( YOUTH  STORIES) çerçevesinde İspanya, Macaristan, Letonya, Fransa, Romanya ve Türkiye’den  toplam 30 öğrenciyi misafir ettik. Amaçları arasında yabancı düşmanlığını önlemek, kültürlerarası öğrenmeyi sağlamak, katılımcı gençler arasında diyaloğu ve hoşgörüyü güçlendirmek olan proje kapsamında genç katılımcılar Kdz Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla AKM Vedat Can Sergi Salonu’nda kendi ülke kültürlerini tanıtıcı ve kaynaştırıcı etkinlikler gerçekleştirdiler.

 

·        Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87.yılını kutlama etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi:

 

    İlk olarak  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla İlçemizdeki ilköğretim, lise ve dengi okullar arasında “CUMHURİYETLE KAZANDIKLARIMIZ” konulu bir resim yarışması düzenleyerek, dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 29 Ekim günü AKM Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda açılan sergiyle katılan tüm öğrencilerin eserleri sergilendi ve ödül töreni düzenlendi.Ayrıca  eşzamanlı olarak  yine aynı salonda geçen yıl ilk defa  sergilenen Anıtkabir Ereğli’de  belgesel sergisi yinelendi.

Akşam ise  geniş bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü’nün   ardından Zerrin Özer’in sahne aldığı Cumhuriyet Konseri düzenledi.

 

 

·         7 Kasım ‘da Sarıkamış Deniz Şehitleri’ni anma töreni düzenlendi.

 

 

·         8 Kasım’da Kestaneci Mahallesi’nde Kömürün Bulunuşu ve Uzun Mehmet’i Anma Töreni düzenlendi.

 

 

·          Müdürlüğümüze bağlı Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda 2011 yılında 98 çift düğün yapmak üzere müracaatta bulunmuş olup, 27 Kasım tarihinde yapılan kura çekimi neticesinde 64 çiftin düğün tarihi belirlenmiştir.

 

·            22 Aralık 2002’de ‘Dünyanın En Uzun Mangalı’ rekoru ile gelenekselleşen hamsi Festivali’nin 5 Aralık ‘ta 9. Uncu yaşını kutladık.

 

·                    Osman Zeki Oral, Vedat Can,  Abdi İpekçi ve Ünal Cimit salonları kurallarına uygun şekilde talep eden vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

 

·     Basın Bürosu olarak Ocak -Aralık ayları arasındaki mevcut tüm aktiviteler için tasarım, afiş, tv çekimleri, dergi röportajları,  basın bildirimi ve çeşitli yollarda kamuoyuna duyurulması sağlanmıştır.

 

·                    Belediyemiz bünyesindeki müdürlüklerin faaliyetlerinin ve haberlerimizin yer aldığı bültenler de yine Basın Birimi tarafından WEB sitemizde yayınlanmıştır.



Yazı için 0 puan verdiniz
Doğan Bostancı

Doğan Bostancı

Toplam Yazısı : 95

Gazeteci

Tüm Yazıları


Reklam


Haber Yorumu, Bu haber için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!